İtalya'da göçmenler için toplanan para, papaz eliyle mafyaya aktarılmış

İtalyan polisi, mülteciler için toplanan parayı mafyaya aktarma suçlamasıyla 68 kişiyi gözaltına aldı. Ülkenin güneyinde bulunan Calabria bölgesinde yer alan Isola di Capo Rizzuto’da bulunan ve ülkenin en büyük mülteci karşılama merkezinde göçmenler için toplanan fonları mafyaya aktardıkları suçlamasıyla, aralarında “Merhamet” adlı Katolik örgüt üyelerinin de bulunduğu 68 kişiyi gözaltına aldı. Gözaltına alınan kişiler, 2006 yılından 2015... View Article

İtalya'da göçmenler için toplanan para, papaz eliyle mafyaya aktarılmış

İtalyan polisi, mülteciler için toplanan parayı mafyaya aktarma suçlamasıyla 68 kişiyi gözaltına aldı.

Ülkenin güneyinde bulunan Calabria bölgesinde yer alan Isola di Capo Rizzuto’da bulunan ve ülkenin en büyük mülteci karşılama merkezinde göçmenler için toplanan fonları mafyaya aktardıkları suçlamasıyla, aralarında “Merhamet” adlı Katolik örgüt üyelerinin de bulunduğu 68 kişiyi gözaltına aldı. Gözaltına alınan kişiler, 2006 yılından 2015 yılları arasında  mülteciler için toplanan 103 milyon avroluk kaynağın 36 milyon avrosunu mafyaya aktarmakla suçlanıyor.

Emniyet Müdürü Giuseppe Governale, “Karşılama merkezi ve Merhamet, mafyanın bankamatiğine dönüşmüş” ifadelerini kullanırken, sistemi kuran kişinin Edoardo Scordio isimli Katolik bir papaz olduğundan şüphelendiğini ve papazın da gözaltına alındığını bildirdi.