İstismar sanığı öğretmene 226 yıl istendi

Antalya'nın Serik ilçesinde, öğretmenlik yaptığı lisede 10 kız öğrenciye cinsel istismarda bulunduğu öne sürülen 2 çocuk babası, 45 yaşındaki C.E.'nin, 226 yıla kadar hapsi istendi.

İstismar sanığı öğretmene 226 yıl istendi

Geçen yıl mart ayında Antalya’nın Serik ilçesinde bir lisede eğitim gören 10 kız çocuğu, okul yönetimine başvurarak matematik öğretmeni C.E.’nin kendilerini taciz ettiği iddiasında bulundu. İddialar üzerine Milli Eğitim müfettişleri tarafından başlatılan soruşturma kapsamında C.E. hakkında Serik Cumhuriyet Başsavcılığına suç duyurusunda bulunuldu. Görev yaptığı okulda gözaltına alınan C.E., sulh ceza hakimliğince tutuklandı. C.E. hakkında “cinsel istismar” suçlamasıyla dava açıldı.

Manavgat 1’inci Ağır Ceza Mahkemesinde görülen davanın 10’uncu duruşmasına, bir önceki celsede tahliye edilerek tutuksuz yargılanan sanık C.E. ve tarafların avukatları katıldı. Sanık C.E., savunmasında üzerine atılı suçlamayı kabul etmediğini belirterek, “Hareketlerimi kontrol edemiyorum. Askerde de bu yönde beş aylık rapor almıştım. Herhangi bir akıl hastalığım yoktur, ancak her şeyi anlatıyorum, nerede susmam gerektiği konusunda kendimi kontrol edemiyorum. Bu ara sıra olmaktadır. Mağdurların anlattığı birçok husus doğrudur. Bir kısmı da yanlıştır” dedi.

Duruşmada savcı mütalaa verdi. Savcı, sanık C.E.’nin 51 yıl 4 ay 18 günden 226 yıl 7 ay 15 güne kadar hapis cezasıyla cezalandırılmasını talep etti. Sanık avukatı mütalaaya karşı savunma yapmak için süre istedi. Dava ertelendi.