İşte Venezuela'nın 'demokratik' muhalefeti: Patlayıcılar ele geçirildi

Venezuela'da şiddet eylemlerine devam eden ABD destekli sağcı muhalefete yapılan operasyonda çok sayıda patlayıcı ele geçirildi.

İşte Venezuela'nın 'demokratik' muhalefeti: Patlayıcılar ele geçirildi

Geçtiğimiz çarşamba günü Venezuela hükümeti tarafından ABD destekli sağcı muhalefete düzenlenen operasyonlarda, sokaklarda şiddet eylemleri organize etmek üzere çok sayıda patlayıcı madde ve molotov kokteyli ele geçirildi.

teleSUR‘un aktardığı habere göre, devlet televizyonu VTV’de açıklama yapan Adalet ve İçişleri Bakanı Néstor Reverol, “Son 48 saat boyunca, şiddeti organize eden, toplumun gündelik gelişimini ortadan kaldırmaya çalışan ve yaşam, barış ve özgür dolaşım gibi haklarını tahrip etmeye çalışan yeni silahlı terörist hücreleri çökertttik.” dedi.

Adalet ve İçişleri Bakanı Néstor Reverol, sağcı muhalefet partisi Voluntad Popular üyesi David Sosa Escalante ve Maria Andreina Montilla adlı iki kişinin de sokaklarda vandalizm eylemlerini organize ettikleri için tutuklandığını belirtti. Parti sözcüsü Jorge Machado Jimenez geçtiğimiz pazartesi günü sokaklarda şiddet eylemleri düzenlemek ve finanse etmek suçlamasıyla tutuklanmıştı.

ABD destekli sağcı muhalefete düzenlenen operasyonlarda, sokak eylemlerinde kullanılmak üzere çok sayıda patlayıcı materyalin ve molotov kokteyli’nin ele geçirildiğini söyleyen Reverol, Voluntad Popular dışında diğer sağ partilerin üyelerinin de yakalandığını belirtti.

Venezuela’nın sağcı muhalefeti, Maduro’yu devirmek için sokaklarda onlarca kişinin ölümüyle sonuçlanan şiddet eylemleri düzenliyor ve iş yerleri de dahil olmak üzere çok sayıda yağmalama girişiminde bulunuyor. Öyle ki, geçtiğimiz günlerde sokaklarda gösteri düzenleyen sağcı muhalefet üyeleri, Bolivarcı olduğunu söyleyen bir genci canlı canlı yakmış, bunun üzerine Maduro bir açıklama yapmıştı. ABD ve emperyalistlerin propaganda araçları Venezuela’da Bolivarcı devrimi ve Maduro’yu karalamaya devam ederken, sokaklarda şiddet eylemleri organize eden sağcı muhalefeti “demokratik” muhalefet olarak lanse etmeye devam ediyor.