İşte 'sağlıkta dönüşüm': İstanbul'un orta yerinde "yatak yok"

AKP 'sağlıkta dönüşüm' masalları anlatadursun, hastanelerde yaşanan skandallar durumun geldiği noktayı yeterince gösteriyor.

İşte 'sağlıkta dönüşüm': İstanbul'un orta yerinde

AKP “sağlıkta dönüşüm”, “sağlıkta devrim” masallarıyla halkı kandırmaya devam ederken, İstanbul’un orta yerindeki bir kamu hastanesinde yaşananlar emekçiler için şartların değişmediğini ortaya koydu.

Manifesto‘ya konuşan ve ismini vermek istemeyen bir vatandaş, Şişli Etfal Hastanesi’ne eşinin meme kanseri ameliyatı için başvurduklarında hastanenin verdiği tarihi yatak yetersizliği gerekçe göstererek 17 gün ertelendiğini belirtti.

‘Yatış’ var, yatak yok

17 gün sonra hastaneye geldiklerinde ise, yatışı yapılmış görünmesine rağmen eşinin yine “Taburcu olacak hastaları bekleyin” denilip yatak yetersizliği nedeniyle geri çevrildiğini söyleyen mağdure eşi, “‘Şu tarihte gelin ameliyat olacaksınız’ deyip, yatışı yapılmış hastaları burada koridorlarda bekletiyorlar.” diye konuştu.

Hastane tıbbi malzemeyi dışardan aldırıyor

Yetersizlik nedeniyle kimi hastaların pansuman odalarında ameliyata hazırlandığını aktaran vatandaş, eşinin günler sonra gerçek anlamda ‘yatış’ının sağlanması ve ameliyatının gerçekleşmesinden sonra da bu kez ‘paralı sağlık’ gerçeğiyle karşı karşıya kaldı.

Hastanede gereken tıbbi malzemeler olmadığı için bunların sürekli kendilerinden gidip satın alınmalarının istendiğini kaydeden vatandaş, AKP’nin her defasında süslü sözlerle anlattığı ‘sağlıkta dönüşüm’ iddiası için ise “Sağlıkta dönüşüm mönüşüm hikaye. Burası batmış durumda.” ifadelerini kullandı.