İşte Rıza Sarraf'ın mal varlığı

Sarraf'ın içlerinde yalılar ve köşkünde olduğu yaklaşık 300 milyon lira değerinde gayrimenkulü ve toplam sermayesi 40.2 milyon doları bulan faal 7 şirketi bulunuyor.

İşte Rıza Sarraf'ın mal varlığı

İstanbul Cumhuriyet Başsavcılığı tarafından Rıza Sarraf hakkında başlatılan soruşturma kapsamında,Sarraf ve akrabalarının, “Türkiye Cumhuriyeti Devleti’nin güvenliği, iç veya dış siyasal yararları bakımından niteliği itibari ile gizli kalması gereken bilgileri diğer bir yabancı devlet lehine casusluk maksadıyla temin ettiği ve mal varlığını kaçırma girişiminde bulunduğuna” dair bilgilere ulaşıldığından mal varlıklarına el koyma kararı alındı.

Mal varlığına el konulan Rıza Sarraf’ın Kanlıca’da iki adet yalısı, Kandilli’de bir köşkü var. 1 milyon 50 bin lira değerindeki Nazmi Ziya’nın ‘Kendi Evi’ tablosu, Büyükçekmece’de 47 adet dairesi, 1 milyon 850 bin değerindeki yazlığı; yine İstanbul’da 4 milyon liralık dairesi, Bakırköy’de 3 süper lüks dairesi, Metroport Busidence Plaza’da iki ofis katı, Tuzla’da fabrikası bulunuyor.

12 milyon dolarlık ‘Challenger 300 marka jeti olan Zarrab’ın 2008’den itibaren kurduğu ve şu anda faaliyette olan toplam sermayesi 40.2 milyon doları bulan 7 şirketi yer alıyor. Sarraf, ABD’ye gidişinden hemen önce tüm şirketlerde unvan değişikliğine gitti.

Yaklaşık 300 milyon liralık gayrimenkulü bulunan Zarrab’a ait şirketlerin mali durumu şöyle:

ROYSAR DENİZCİLİK: 2008’de kurulan şirketin sermayesi 5 milyon lira. 

ROYSAR HOLDİNG ANONİM ŞİRKETİ: 2010’da kurulan şirketin sermayesi de 5 milyon lira. 

ROYSAR GIDA DIŞ TİCARET LTD. ŞTİ: 2011’de Volgam Gıda olarak kurulan şirketin sermayesi 500 bin lira. 

ROYSAR ALTIN TİCARET İTHALAT VE İHRACAT LTD ŞTİ: 2012’de kurulan ve kuyumculuk işi yapan bu şirkettin sermayesi 5 milyon lira.

CAMERON DENİZCİLİK LTD ŞTİ: 2012 mayısında kurulan şirketin sermayesi 5 milyon lira.

ARE HAVACILIK ANONİM ŞİRKETİ: 2012’de kurulan şirketin sermayesi 15 milyon lira. 

ROYSAR MOBİLYA ANONİM ŞİRKETİ: 2012 kasım ayında kurulan şirketin sermayesi 8 milyon lira.