İşte MHP'nin 'muhalif'i: Şaibeli sonuçları kabul etti, 2019 için adaylık sinyali verdi

MHP'nin ihraç edilen 'muhalif' isimlerinden Sinan Oğan, 2019'daki "Başkanlık seçimleri" için adaylık sinyali verdi.

İşte MHP'nin 'muhalif'i: Şaibeli sonuçları kabul etti, 2019 için adaylık sinyali verdi

16 Nisan referandumunun şaibeli sonuçları için büyük itirazları ve protesto gösterileri yapılırken, MHP’nin ihraç edilen ‘muhalif’ isimlerinden Sinan Oğan, 2019’daki “Başkanlık seçimleri” için adaylık sinyali verdi.

KRT TV’de referandum sonuçlarını değerlendiren Oğan, referandumda MHP’nin ‘Evet’ çağrısının havada kaldığını, “Türk milliyetçileri”nin ise yüzde 99’unun hayır dediğini ve iktidarın ciddi oy kaybettiğini söylerken, 2019’daki olası seçimlerde AKP adayının kazanma ihtimalinin bugünkü şartlarda sıfır olduğunu savundu.

Solun da desteğini alabilirmiş!

Oğan, kendisinin 2019’da adaylığı düşünüp düşünmediğinin sorulması üzerine, Erdoğan’a karşı merkez sağdan ve soldan destek alabilecek bir isim olarak aday olabileceğini söyledi.

Oğan’ın açıklamaları şöyle:

“Elbette Türk milliyetçileri aday çıkartacaktır. Şartlar oluştuğu taktirde bu göreve aday olmaktan büyük onur duyacağımı ifade etmek isterim. Bizim başlangıçtaki muhalefetimiz parti içindeki muhalefetti. Ancak bu süreçte görüldü ki sağdaki muhalefet bizim muhalefetimizdir. Sağ cenahta Cumhuriyet Halk Partisi değil, diğer partiler değil sağ cenahtaki muhalefete liderliği biz ettik. Dolayısıyla önümüzdeki süreçte bu bir başkanlık sistemine evrilecekse başkan adayları da buradan çıkacaktır.

Elbetteki Milliyetçi Hareket Partisi’nin içindeki durum gösterecektir. Bu iki aşamalı bir durum. İkinci tura kalındığı taktirde merkez sağa hitap eden ancak solun da desteğini, sempatisini alabilecek ismin rahatlıkla Erdoğan’ı yenebileceği kanaatindeyim. Bu isimlerden biri kuvvetle ihtimaldir biz oluruz ama bunu şartlar gösterecektir.”