İşte Meclis'te sahte oy kullanan vekillerin isimleri

CHP Grup Başkanvekili Levent Gök, mecliste düzenlediği basın toplantısında sahte oy kullanarak mecliste hukuksuzluk yapan AKP’li milletvekillerin isimlerini açıkladı. Levent Gök’ün açıkladığı isimler arasında AKP’den Trabzon milletvekili Salih Cora, Samsun milletvekili Fuat Köktaş, Rize milletvekili Hasan Karal, Erzincan milletvekili Sebahattin Karakelle ve Yozgat Milletvekili Ertuğrul Soysal bulunuyor. Levent Gök’ün açıklamaları şu şekilde: “Meclisimizin kara bir... View Article

İşte Meclis'te sahte oy kullanan vekillerin isimleri

CHP Grup Başkanvekili Levent Gök, mecliste düzenlediği basın toplantısında sahte oy kullanarak mecliste hukuksuzluk yapan AKP’li milletvekillerin isimlerini açıkladı.

Levent Gök’ün açıkladığı isimler arasında AKP’den Trabzon milletvekili Salih Cora, Samsun milletvekili Fuat Köktaş, Rize milletvekili Hasan Karal, Erzincan milletvekili Sebahattin Karakelle ve Yozgat Milletvekili Ertuğrul Soysal bulunuyor.

Levent Gök’ün açıklamaları şu şekilde:

“Meclisimizin kara bir gününü yaşıyoruz. İktidar partisinin emellerine ulaşmak için başvurduğu bir sahtecilik yöntemiyle maalesef bugün yine karşı karşıya geldik.

Meclis çalışmalı ve halkın yararına yasaları geçirmeli. Meclis’in kapanmasını bu anlamda kabul etmedik ve ret oyu verdik. AKP’nin grup önerisinin oylanması sırasında CHP olarak yoklama istedik. AKP yoklama sırasında 164 milletvekilini Genel Kurul salonunda bulundurması gerekirken mükerrer oy kullandırdı. Meclis Başkanvekili Ayşe Nur Bahçekapılı da elektronik sisteme girenlerle oy pusulası gönderenleri karşılaştırmadığı ve yeter sayının sağlandığı gerekçesiyle grup önerisinin kabulüne karar verdi.”