İşte hilafet sevdalıları: Şeyh Sait afişi asıp 'Evet' oyu istediler!

AKP referandum kampanyasında din istismarı içeren cumhuriyet düşmanı sloganlar kullanmaktan çekinmiyor.

İşte hilafet sevdalıları: Şeyh Sait afişi asıp 'Evet' oyu istediler!

16 Nisan başkanlık referandumu öncesi AKP yürüttüğü kampanya çerçevesinde din istismarı içeren cumhuriyet düşmanı sloganlar kullanmaktan çekinmiyor.

Nakşibendi şeyhi ve kendi adıyla anılan gerici ayaklanmanın önderi Şeyh Sait’i afişine taşıyan AKP Diyarbakır İl Başkanlığı, “Her Evet Şeyh Sait ve arkadaşlarına bir Fatiha’dır” yazılı bir pankartı üstelik Valilik binasının tam karşısına astı.

Seyh Sait afişi asıp ‘Evet’ oyu istediler

Cumhurbaşkanı Tayyip Erdoğan ve Başbakan Binali Yıldırım’ın kente yapacağı 1 Nisan’daki ziyaret nedeniyle asılan skandal pankart, Meclis gündemine de taşındı. Sözcü’den Başak Kaya‘nın haberine göre. CHP İzmir Milletvekili Aytun Çıray, Başbakan’ın yanıtlaması istemiyle soru önergesi verdi. AKP’nin tek adam rejimi kurabilmek için her şeyi göze aldığını vurgulayan Çıray, şunları söyledi:

“Soruşturma açacak mısınız?”

“Hayır oyu verecekleri ‘terörist’ ilan edecek kadar ileri gittiler. Şimdi bu anlayışın sahipleri Diyarbakır Valiliği karşısına Şeyh Sait’e saygılarını belirten bir pankart asmışlardır. İngilizlerle işbirliği yaparak Misak-ı Milli sınırlarımızda olan Musul’un elimizden çıkmasına neden olan, AKP İl Başkanlığı’nın astığı Şeyh Sait’e övgü pankartına katılıyor musunuz? Katılmıyorsanız AKP İl Başkanı’nı görevden almayı düşünüyor musunuz? Bir vatan hainine övgü pankartının valiliğin karşısına asılmasına izin veren Diyarbakır Valisi hakkında soruşturma açmayı düşünüyor musunuz?”