İşte başkanlığa yüzde 90'ın üzerinde 'Hayır' diyen ilçeler...

16 Nisan başkanlık referandumda Türkiye genelinde 'Hayır' oyu rekoru sıralamasında 4 ilçe öne çıktı.

İşte başkanlığa yüzde 90'ın üzerinde 'Hayır' diyen ilçeler...

16 Nisan başkanlık referandumda Türkiye genelinde ‘Hayır’ oyu rekoru sıralamasında 4 ilçe öne çıktı. Hatay’ın Defne ve Samandağ ilçeleri ile Ardahan’ın Damal ve Dersim’in Ovacık ilçesi ‘şaibe’ye yer bırakmayacak şekilde ‘Hayır’ dedi.

AKP’nin Suriye’deki cihatçı çeteleri beslemek için yıllardır köprü olarak kullandığı Hatay, iki ilçesiyle ‘Hayır’ oylarında ilk sıralarda yer aldı. İl genelinde de yüzde 54.4 oyla ‘Hayır’ın önde bitirdiği Hatay’da Defne ilçesi, yüzde 93.5’lik bir oranla AKP’nin “Türk tipi” başkanlık teklifini en yüksek düzeyde reddederek tarihe geçti. Samandağ ise yüzde 92.5 oyla Defne’yi takip eden bir başka Hatay ilçesi oldu.

Üçüncülük Damal’da

En yüksek ‘Hayır’ oylarında üçüncü sırada ise Ardahan’ın Damal ilçesi yer aldı. İl genelinde de yüzde 55.7’lik oranla ‘Hayır’ oylarının önde bitirdiği referandumda Damal ilçesi 91.8’lik oranla üçüncü sırada yer aldı.

Komünist Ovacık Dersim’i geçti

Komünist belediyeciliğiyle bilinen ve gündemden düşmeyen Ovacık ise, ‘Hayır’ oylarında Türkiye sıralamasında 1’inciliği yine bırakmayan Dersim’i de geçerek yüzde 90.1’lik oranla AKP’nin başkanlık teklifini reddetti. Dersim ise il genelinde yüzde 80.4 düzeyinde ‘Hayır’ oyuyla 2010 anayasa referandumundaki yüzde 80.83’le gelen birinciliğinin gerisine düştü.