İstanbul'daki tarihi hamamda turistleri taciz eden çalışanlar hakkında karar verildi

İstanbul'daki tarihi Şifa Hamamı'nda 2 Fransız kadın turiste tacizde bulunduğu iddiasıyla yargılanan hamam çalışanları hakkındakarar verildi.

İstanbul'daki tarihi hamamda turistleri taciz eden çalışanlar hakkında karar verildi

İstanbul Karaköy’deki tarihi Şifa Hamamı’nda iki yıl önce, 2 Fransız kadın turiste cinsel tacizde bulunduğu iddia edilen 4 hamam çalışanından 2’si beraat etti. Biri 6 yıl 3 ay, diğeri ise 8 yıl 9 ay hapis cezasına çarptırıldı.

Tacize uğrayan Fransız turistlerden Florine Lissonde (30), davanın Mart ayındaki duruşmasında şikayetçi sıfatıyla verdiği ifadede, hamam kültürünü bilmedikleri için başta söylenenleri yaptıklarını, ancak sonrasında 2 sanığın kendisinin mahrem bölgelerine dokunduğunu anlatmıştı. Fransız turist “Türk arkadaşlarımıza da hamamda yaşadıklarımızı anlatınca ‘Anormal’ olduğunu söylediler ” ifadelerini kullanmıştı.

Lisonde, “Kabinde bizi taciz eden genç olan iki sanıktır. Kabinde beni taciz eden İ.K.’dır. İlk aşamada bana tacizde bulunan kişi de sanık O.C.’dir. Sanık C.A. ise arkadaşım Zelda’ya kese yapan ve tacizde bulunan kişidir. Şikayetçiyim” demişti.

Hürriyet’ten Hayati Kılıç’ın haberine göre, hamam çalışanları O.C. ile C.A hakkında 6 yıl 3 ay ve 8 yıl 9 ay hapis cezası verirken, diğer iki kişinin beraatine karar verdi.

http://gazetemanifesto.com/2017/02/28/turistlere-hamamda-taciz-turk-arkadaslarimiza-anlatinca-anormal-oldugunu-soylediler/