İstanbul'da kayyım atanan Real çalışanları eylemde!

İstanbul Real Mağazası çalışanları Fulya'da bulunan mağaza önünde eylem başlattı.

İstanbul'da kayyım atanan Real çalışanları eylemde!

İstanbul Real Mağazası çalışanları, kayyım ataması sonrası işsiz kalmaları ve hakları olan kıdem tazminatlarının ödenmemesi sebebiyle Fulya’da bulunan mağaza önünde eylem başlattı.

“Sadece alın terimizin hakkını istiyoruz” diyen işçiler ellerindeki dövizlerle mağaza önünde “Tazminat hakkımız gasbedilemez”, “Sadaka değil alın terimizi istiyoruz”, “Yaşasın haklı mücadelemiz” sloganlarını atarak tazminat taleplerini dile getirdi.

Almanya sermayeli Metro Group’a ait Real’i Beğendik Marketler Zinciri 2014 yılında bünyesine katarak, Kayseri ve Ankara menşeili şirketlerini İstanbul başta olmak üzere İzmir, Antalya piyasasına doğru büyütme kararı almıştı.

2016 yılında Beğendik Mağaza işletmeleri iflasını resmen ilan etmesinin ardından, bahsi geçen şirketler için iflas erteleme talebiyle Asliye Ticaret Mahkemesi’ne başvuruda bulundu.

İstanbul Anadolu 3. Asliye Ticaret Mahkemesi’nin kararıyla, 8 Nisan 2016’da hem Beğendik hem de Real’e ait toplam 58 mağaza için, şirketlere tedbir kararı koyup, hacizlere karşı kayyım ataması yapıldı. Mali Müşavir Mehmet Yorulmazer ve Uğur Gürsoy da şirkete kayyım olarak atandı.

Aynı dava dosyasında yer alan bilgilere göre, Beğendik Mağaza A.Ş’nin 130 milyon 758 bin TL, Beğendik Yiyecek şirketinin 11 milyon 443 bin TL borca batık oldukları kaydedilmişti.
6 mağazası İstanbul’da, 4 mağazası Ankara’da, İzmir, Konya ve Antalya’da ise birer mağazası olan Real’in 1720 çalışanı bulunmaktaydı.

İflas kararı ve kayyım atanması sonrasında işten çıkarılan işçiler, kıdem tazminatlarının ödenmediğini belirterek, mağduriyetlerini kamuoyuna duyurmak ve haklarını almak için seslerini Fulya’daki mağazanın önünde eylem kararı aldı. İşçilerin kıdem haklarının gaspına karşı dün başlattıkları eylem, bugün de devam ediyor.