İstanbul'da hastanede bebeklerin karıştığı boşanma sürecinde ortaya çıktı

İstanbul’da özel bir hastanede 4 yıl önce doğan iki bebeğin karıştırıldığı ve farklı ailelere verildiği ortaya çıktı. Mahkemeye taşınan skandal olayla ilgili olarak hakim, çocukların karşılıklı olarak ailelerine iadesi ve nüfusa tescil edilmesi kararı aldı. CNN Türk‘te yer alan habere göre, dört yıl önce iki çiftin bebekleri İstanbul Gaziosmanpaşa ilçesindeki özel bir hastanede karıştı. Çiftlerden... View Article

İstanbul'da hastanede bebeklerin karıştığı boşanma sürecinde ortaya çıktı

İstanbul’da özel bir hastanede 4 yıl önce doğan iki bebeğin karıştırıldığı ve farklı ailelere verildiği ortaya çıktı.

Mahkemeye taşınan skandal olayla ilgili olarak hakim, çocukların karşılıklı olarak ailelerine iadesi ve nüfusa tescil edilmesi kararı aldı.

CNN Türk‘te yer alan habere göre, dört yıl önce iki çiftin bebekleri İstanbul Gaziosmanpaşa ilçesindeki özel bir hastanede karıştı. Çiftlerden biri boşanma sürecinde çocuğuna DNA testi yaptırdı. Test sonucu çocuğun çiftten olmadığı belirlendi. Aile hastaneye başvurdu. Aynı gün doğum yapan aile İstanbul’a davet edildi. Diğer çiftin çocuğuna da DNA testi yapıldı ve çocukların karıştığı kesinleşti. Hastane yönetimi her 2 aileden çocukların değiştirilmesini istedi.

Mahkeme, çocukların karşılıklı olarak ailelerine iadesi ve nüfusa tescil edilmesi yönünde karar verdi. Kararın kesinleşmesinin ardından çocukların ailelere psikolog eşliğinde yapılacak terapiyle verileceği öğrenildi.