İstanbul'da haftabaşında kar bekleniyor

Meteoroloji Genel Müdürlüğü, önümüzdeki haftadan itibaren hızla düşen sıcaklıklarla birlikte kar yağışlarının görülebileceğini açıkladı.

İstanbul'da haftabaşında kar bekleniyor

İstanbul’da haftabaşından itibaren hava sıcaklığının düşmesi, yüksek kesimlerinde kar yağışının görülmesi bekleniyor. Meteoroloji Genel Müdürlüğü’nün verilerine göre önümüzdeki hafta yurdun büyük bölümünde de soğuk ve yağışlı hava bekleniyor. Yağışlar yüksek kesimlerde kar ve karla karışık yağmur olarak görüşecek.

İstanbul’da kasım ayı başından beri mevsim normallerinin 2-5 derece üzerinde seyreden hava sıcaklıklarının bugünden itibaren kademe kademe azalarak mevsim normallerine gerileyeceği tahmin ediliyor. Haftasonuna kadar kentte yağış beklenmezken, haftabaşından itibaren hava sıcaklığının kuvvetli şekilde düşmesi ve İstanbul’un yüksek kesimlerinde kar yağışının görülmesi bekleniyor.

Ayın son haftası için vatandaşların kar soğuğuna şimdiden hazırlanması yönünde uyarı yapılarak, göstergelerin tam net olmamakla birlikte İstanbul’a mevsimin ilk karının yağabileceğine işaret ediliyor.

CNN Türk Meteoroloji Uzmanı Bünyamin Sürmeli de, canlı yayında özellikle Kasım ayının 20’sinden itibaren soğuk ve sert havanın geleceğini aktardı. Sürmeli, İstanbul’un yüksek kesimleri için “Erken bir kar yağışı söz konusu olabilir” derken, “Bu sıcaklık düşüğü ile şu an kar yağışı görülüyor ama sistemin hareketlerine de bakacağız” ifadelerini kullandı.