İstanbul'da genç kadına "Ramazan'da böyle giyinir mi?" diyerek saldıran gerici serbest!

Pendik'te minibüste bir genç kadına "şort ve dekolte tişört giydiği" gerekçesiyle saldıran gericinin serbest bırakıldığı öğrenildi. 

İstanbul'da genç kadına

Pendik’te üniversite öğrencisi genç kadına “şort ve dekolte tişört giydiği” gerekçesiyle saldıran gerici Ercan Kızılateş’in serbest bırakıldığı öğrenildi.

Üniversite öğrencisi Melisa Sağlam (21), geçen çarşamba günü bir AVM’ye gitmek için minibüse bindi. Şort giyen Melisa Sağlam’ın yanına gelen Ercan Kızılateş adlı gerici “Bu ne biçim kıyafet. Ramazanda böyle giyinilir mi? Böyle giyinmeye utanmıyor musun?” diye bağırmaya başladı. Ercan Kızılateş, ineceği esnada, “Ahlaksız, o…” diyerek Sağlam’ın çenesine yumruk attı.

Serbest bırakıldı!

Kafasını cama çarpan Sağlam’ın tepki göstermesine üzerine Ercan Kızılateş, genç kadını yumruklamaya devam etti. Melisa Sağlam yere yığılırken Ercan Kızılateş kaçtı. Sağlam’ın karakola gidip şikayetçi olmasıyla Ercan Kızılateş, geçen cumartesi günü gözaltına alındı ve emniyetteki ifadesinin ardından serbest bırakıldı. Saldırganın serbest bırakılmasına tepki gösteren Melisa Sağlam dün adliyeye giderek suç duyurusunda bulundu.

“Öldükten sonra yürüyüş yapmanın alemi yok”

Suç duyurusu sonrası adliye çıkışında açıklama yapan Melisa Sağlam “Benim adaletten tek dileğim, o saldırgana uygun, caydırıcı bir cezanın verilmesi. Elini kolunu sallayarak gezsin istemiyorum” diye konuştu.

Sağlam’ın sözleri şöyle:

“Minibüste parayı uzattım ve yerime oturdum. Adam arkamdan, ‘Ramazanda böyle giyinilir mi? Böyle giyinmeye utanmıyor musun?’ dedi. Biz ramazanı, Müslümanlığı, dini kötülemek isteyen insanlar değiliz. Bu şahıs bana hakaret etti, taciz etti, vurdu. Minibüste şoför dahil herkes baktı. Kimse müdahale etmedi.

Benim adaletten tek dileğim, o saldırgana uygun, caydırıcı bir cezanın verilmesi. Elini kolunu sallayarak gezsin istemiyorum. Çünkü ben elimi kolumu sallayarak gezemiyorum. Bu zamana kadar geziyordum ama dayak yedikten sonra annemsiz bir yere gidemiyorum. Toplu taşıma araçlarına binemiyorum.

Metrobüste, otobüste, sokakta birbirimizi koruyalım. Yani Facebook’tan paylaşmak, Twitter’den paylaşmak yanında olmak değil ki. Öldükten sonra yürüyüş yapmanın, mezara çelenk götürmenin bir âlemi yok. Ölmeden önce, ilk saldırıda, ilk tacizde karşılarında duralım. Dimdik duralım, beraber duralım.”