İstanbul'da devlet yurdunda çok sayıda öğrenci zehirlenerek hastaneye kaldırıldı

İstanbul'da Mahmut Celaleddin Ökten Erkek Öğrenci Yurdunda çok sayıda öğrenci yedikleri yemekten zehirlenerek hastaneye kaldırıldı.

İstanbul'da devlet yurdunda çok sayıda öğrenci zehirlenerek hastaneye kaldırıldı

İstanbul’da KYK’ya bağlı Mahmut Celaleddin Ökten Erkek Öğrenci Yurdunda çok sayıda öğrenci yedikleri yemekten zehirlenerek hastaneye kaldırıldı.

Manifesto‘ya ulaşan bilgilere göre, Sancaktepe’de bulunan Mahmut Celaleddin Ökten Erkek Öğrenci Yurdunda 20’den fazla öğrenci zehirlenerek hastaneye kaldırıldı. 

Yurdun yemeklerinin özel şirket tarafından yapıldığı öğrenilirken, zehirlenerek hastaneye kaldırılan öğrenci sayısının zaman geçtikçe 47’ye kadar çıktı.

Olayın ardından ise öğrenciler yurdun önünde tepkilerini “Susma sustukça sıra sana gelecek”, “Yönetim istifa” sloganları atarak gösterdi.

Ciğerle makarnayı yiyen kusmaya başladı 

Yurtta kalan Marmara Üniversitesi Kontrol ve Otomasyon Mühendisliği ikinci sınıf öğrencisi Niyazi Gündüz, “Arkadaşlarımızın hepsi zehirlendi. Yemekte ciğerle makarna vardı çorba vardı. Ciğerle makarnayı yiyen 5 dakika sonra kusmaya başladı. Biz de anlamadık zaten. Odaya çıktık herkes kusmaya başladı. Ambulans falan çağırdılar. Bir baktık ambulanslar geliyor. Bizde aşağıya indik yönetime bağırdık ama olanlar bunlara oldu. Daha önce de ambulanslar gelip gidiyordu ama ben yemeği genelde dışarıda yiyordum. Ambulans gelip gidiyordu ama çok arkadaşım olmadığı için pek muhabbetim yok. Sadece ambulans gelip gidiyordu. Zehirlenme vakası olup olmadığını duyurmuyorlardı” dedi.

“Bize reva gördükleri bu”

Başka bir öğrenci de şöyle konuştu: “Verdikleri makarna gerçekten berbat bir şeydi ama bizler de yemek zorunda kaldık. Yemezsek aç kalacaktık. Bize verdikleri, reva gördükleri yemek bu. 20-30 kişinin zehirlendiğini düşünüyorum. Genel olarak kötü yemekler var.”

 

Yurda akrep getirildi

100’den fazla öğrencinin yurt yönetimini protestosu üzerine yurda akrep getirildiği öğrenildi.