İstanbul'da deprem sonrası toplanma alanları yüzde 84 azaldı

Deprem ile ilgili alınan önlemlerin yetersizliğinin skandal boyutu ortaya çıktı.

İstanbul'da deprem sonrası toplanma alanları yüzde 84 azaldı

Çok fazla sayıda insanın hayatını evinin yıkıldığı, hayatını kaybettiği 17 Ağustos 1999 depremi üzerinden yıllar geçmesine rağmen devlet tarafından deprem ile alınan önlemlerin yetersizliğinin skandal boyutu ortaya çıktı.

İstanbul Büyükşehir Belediyesi Deprem ve Doğal Afet Komisyonu’nun hazırladığı sonuç raporu, AKP’nin insan hayatından ziyade kent merkezlerindeki toplanma alanları olarak kullanılması gereken yerlere rant merkezi olarak gördüğü bir kez daha tescillenmiş oldu.

Cumhuriyet’ten Hazal Ocak’ın haberine göre, deprem sonrası kullanılabilir durumda olan toplanma alanlarının sayısı 493’ten 77’ye indiği belirtiliyor. Raporu hazırlayan komisyonda görev alan CHP’li meclis üyesi Servet Baylan konuyla ilgili, “Bu alanlar da yarın imara açılabilir. Yasal zeminin oluşturulması, toplanma alanlarının imar planlarına işlenmesi gerek. Toplanma alanıyla da bitmiyor ki. Olası bir deprem sonrası insanların yaşayacakları alanlara da ihtiyaç var” diye konuştu.

Üsküdar ve Kadıköy’deki toplanma alanlarına İSPARK çökmüş

Raporda yer alan bilgilere göre aynı zamanda Üsküdar – Kısıklı ve Kadıköy İDO bölgesindeki 2 heliport alanının İSPARK tarafından işletildiği belirtiliyor.