İstanbul'da beklenen yağmur başladı: Sel uyarısı var!

İstanbul'da dün akşam başlayan yağış, sabah saatleri itibariyle de etkili olmaya başladı.

İstanbul'da beklenen yağmur başladı: Sel uyarısı var!

Meteoroloji Genel Müdürlüğünün Marmara Bölgesi için yaptığı kuvvetli sağanak yağış uyarısının ardından İstanbul’da dün akşam başlayan yağış, sabah saatleri itibariyle de etkili olmaya başladı.

Yağışla beraber çakan şimşekler gökyüzünü ve şehri aydınlatırken, su birikintilerinin oluştuğu yollarda yürümekte zorluk çeken vatandaşlar, şemsiye, çanta ve poşetlerle de kendilerini yağmurdan korumaya çalıştı. Kısa süreli fırtına şeklinde esebilecek rüzgar nedeniyle çatı uçması, ağaç ve direk devrilmesi, ulaşımda aksamalar gibi olumsuzluklara karşı dikkatli ve tedbirli olunması istendi.

Yollarda su birikintileri oluştu

Kent genelinde etkisini gösteren kuvvetli yağış nedeniyle E-5 karayolu ve bazı ara yollarda su birikintileri oluştu. Sağanak sebebiyle sürücüler ve vatandaşlar zor anlar yaşadı, trafikte aksamalar meydana geldi.

AKOM’dan ‘sel’ uyarısı

İstanbul Büyükşehir Belediyesi Afet Koordinasyon Merkezi (AKOM) İstanbulluları sel riskine karşı uyardı. AKOM’un hesabından atılan tweette ”#İstanbul bugün sağanak ve gök gürültülü sağanak yağışlı. SEL RİSKİ ve FIRTINAYA DİKKAT! Yağmur ile birlikte hava serinliyor.” denildi.