İstanbul'a haftasonu uyarısı: "İçi soğuk su dolu sürahi düşünün"

İstanbul'da haftasonu hava sıcaklıklarının 8-9 derece birden düşmesi bekleniyor.

İstanbul'a haftasonu uyarısı:

Afet Koordinasyon Merkezi (AKOM), İstanbul’da bugün ve cumartesi günü için hava durumu tahminini açıkladı.

Yapılan açıklamaya göre, İstanbul’un bugün az bulutlu olacağı, cumartesi günü ise hava sıcaklığının düşeceği ve beraberinde kuvvetli sağanak yağış geçişlerinin yaşanacağı tahmin ediliyor.

Hava sıcaklığı 6-8 derece düşecek

Öte yandan AKOM’dan şu açıklama yapıldı:

“Cumartesi günü öğle saatlerinden itibaren İstanbul başta olmak üzere ülkemizin batı bölgelerinde rüzgarın takrardan kuzeyli yönlerden kuvvetlenmesi (30-55 km/s), hava sıcaklığının 6-8 derece birden düşmesi beraberinde kuvvetli sağanak yağış geçişlerinin yaşanacağı tahmin ediliyor.”

“Soğuk su dolu sürahi” benzetmesi

Meteoroloji uzmanı Prof. Dr. Orhan Şen ise, pazar günü İstanbul ve Marmara Bölgesi’nde şiddetli sağanak ile 8 derecelik sıcaklık düşüşü beklendiğini duyururken, ilginç benzetmede bulundu.

Sosyal medya hesabından yazan Prof. Şen, “Kuzeybatıda İstanbul dahil Cumartesi ÖS rüzgarın lodosdan karayele dönmesiyle 2 günde 8 derecelik sıcaklık düşüşü ile beraber şiddetli yağmur. İçi soğuk su dolu sürahi düşünün dibi Rusya da ağzı Belarus da. Bardağa su boşaltılıyor bardağın dibi de Trakya merkez olmak üzere Marmara. Pazar günkü durum bu” ifadelerini kullandı.