İstanbul Valisi'nden ayrımcı sözler: İmam hatiplerden radikal nesil çıkmıyor!

İstanbul Valisi Vasip Şahin, imam hatip okullarından 'çok fazla radikal nesil çıkmadığını' öne sürdü.

İstanbul Valisi'nden ayrımcı sözler: İmam hatiplerden radikal nesil çıkmıyor!

İstanbul Valisi Vasip Şahin, imam hatip okullarında okuyanları diğerlerinden daha üstün tutarak, bu okullarda ‘çok fazla radikal nesil çıkmadığını’ öne sürdü.

2016-217 eğitim-öğretim yılı 1. dönem karne dağıtım törenleri çerçevesinde, İstanbul İl Milli Eğitim Müdürü Ömer Faruk Yelkenci ile birlikte Ümraniye Şehit Erol Olçok Kız Anadolu İmam Hatip Lisesi ve Ortaokulu’nda düzenlenen törene katılan Şahin, buradaki konuşmasında AKP’li yönetici gibi konuşarak imam hatipleri övdü, bu okullardan ‘radikal nesiller’ çıkmadığını savundu.

Şahin’in sözleri şöyle:

“Bakın imam hatip nesillerinin bu ülkede böyle bir faydası var. İmam hatiplerde İslam’ın o ana temel esasları bir şekilde verildiği için, imam hatip neslinde çok fazla radikal nesil çıkmadı” diyen Vali Şahin, “Sağa sola sapan, İslam’ın değişik yorumlarına sapan çok fazla insan çıkmadı. Ama ne zaman ki imam hatiplerle ilgili bir takım tasarruflarla önleri kesilip bu nesil bu bilgilerden mahrum bırakıldı o zaman sapmalar başladı. Dinin yorumunda sapmalar başladı, farklılaşmalar başladı. Tabiri caiz ise kimin aklına nasıl geldiyse, kim ayetten, hadisten ne anladıysa onu din diye piyasaya sürmeye çalıştı