İstanbul Üniversitesi'nde yangın!

İstanbul Üniversitesi’nin (İÜ) Beyazıt yerleşkesindeki restoranın bacasında çıkan yangına itfaiye ekipleri müdahale etti. İÜ Beyazıt yerleşkesinin ana giriş kapısının yanındaki restoranın bacası, henüz bilinmeyen bir nedenle alev aldı. Durumun bildirilmesi üzerine olay yerine gelen itfaiye ekipleri, yangına içeriden ve dışarıdan müdahale ediyor. Yoğun dumana neden olan yangın nedeniyle polis çevrede güvenlik önlemi aldı. Üniversite’den açıklama... View Article

İstanbul Üniversitesi'nde yangın!

İstanbul Üniversitesi’nin (İÜ) Beyazıt yerleşkesindeki restoranın bacasında çıkan yangına itfaiye ekipleri müdahale etti.

İÜ Beyazıt yerleşkesinin ana giriş kapısının yanındaki restoranın bacası, henüz bilinmeyen bir nedenle alev aldı. Durumun bildirilmesi üzerine olay yerine gelen itfaiye ekipleri, yangına içeriden ve dışarıdan müdahale ediyor.

Yoğun dumana neden olan yangın nedeniyle polis çevrede güvenlik önlemi aldı.

Üniversite’den açıklama

İstanbul Üniversitesi Basın ve Halkla İlişkiler Müdürlüğü’nden yangına ilişkin açıklamada şöyle denildi:

İstanbul Üniversitesi Sosyal Tesisleri’ne bağlı restoran olarak kullanılan Tarihi Profesörler Evi mutfağının bacasında zamanla oluşun yağın birikmesi sonucu bacanın ısınması ile birlikte yoğun bir duman çıkışı olmuştur.

İtfaiye ekipleri tedbir amaçlı olarak bacayı soğutma çalışmaları yapmıştır. İstanbul Üniversitesi Tarihi Profesörler Evi Binası’nda herhangi bir hasar bulunmamaktadır. Kamuoyuna saygılarımızla duyururuz.