İstanbul, İzmir, Antalya, Gaziantep... Memleket Sohbetleri'nde ülkenin geleceği ve solun görevleri ele alındı

Türkiye Komünist Hareketi'nin düzenlediği "Memleket Sohbetleri" farklı yerlerde yapıldı.

İstanbul, İzmir, Antalya, Gaziantep... Memleket Sohbetleri'nde ülkenin geleceği ve solun görevleri ele alındı

Türkiye Komünist Hareketi’nin (TKH) çağrısı ile düzenlenen “Memleket Sohbetleri” üst başlıklı toplantılar geçtiğimiz hafta sonu ülkenin farklı noktalarında gerçekleştirildi.

TKH üye ve dostlarının katıldığı toplantılar “Yeni bir mücadele yılına girerken dünyadaki ve Türkiye’deki gelişmeler ışığında solun görevleri” başlığıyla yapıldı. Toplantılarda 2017 yılında AKP iktidarının yönelimleri ele alınırken 2018’de verilecek mücadelenin kritik noktalarının üzerinde duruldu.

Ortadoğu’daki son gelişmeler, ABD’de görülen Rıza Sarraf davası ve Türkiye ile emperyalizm ilişkiler toplantıların ana siyasi gündemini oluştururken komünistlerin verdiği mücadelenin geleceği de gündeme alındı. Bağımsız siyasi bir hattın örgütlenmesi ile birlikte Türkiye’de emekçilerin kurtuluş mücadelesinin daha da büyüyeceğinin ifade edildiği sohbet toplantılarında, izleyiciler de soruları ve katkıları ile söz aldılar.

İstanbul’da Kartal, Maltepe, Bağcılar, Küçükçekmece, Avcılar, Sancaktepe ilçeleri ile İzmir Bornova, Gaziantep ve Antalya ‘da düzenlenen toplantılara konuşmacı olarak TKH Merkez Komitesi üyeleri katıldı.

Türkiye Komünist Hareketi tarafından düzenlenen “Memleket Sohbetleri” ülkenin farklı noktalarında önümzüdeki aylarda yapılmaya devam edilecek. Toplantıların Ocak ayı takviminde İstanbul Beşiktaş, Şişli, Kadıköy ve Gaziosmanpaşa ilçelerindeki toplantılar yer alıyor.

Antalya

Gaziantep

İstanbul Avcılar

İstanbul Bağcılar

İstanbul Kartal

İstanbul Sancaktepe

İstanbul Maltepe