İstanbul Emniyet Müdürü'nden bıçaklı saldırı için tuhaf açıklama

İstanbul Emniyet Müdürü Mustafa Çalışkan, Emniyet binasında bir polis memurunun bıçaklı saldırıyla öldürülmesine ilişkin konuştu.

İstanbul Emniyet Müdürü'nden bıçaklı saldırı için tuhaf açıklama

IŞİD’e yönelik operasyonda gözaltına alınan şüphelinin, İstanbul Emniyet Müdürlüğündeki bıçakla saldırısında hayatını kaybeden polis memuru Sinan Acar için İstanbul Emniyet Müdürlüğü’nde tören düzenlendi.

İstanbul Emniyet Müdürü Çalışkan, Acar için saygı duruşunda bulunulması ve İstiklal Marşı’nın okunmasının ardından yaptığı konuşmada, polis memuru Sinan Acar’ın (24) ölümüne yol açan olayla ilgili bilgi verirken, dünden beri tartışma konusu olan ve cevap bekleyen “canlı bomba şüphelisi bir kişinin nasıl olup da üzerinin aranmadığı” sorusunu daha da alevlendirecek açıklamalarda bulundu.

‘Uluslararası’ ama bıçaklı

Gözaltına alınan kişi için “uluslararası alanda aranan bir terörist” nitelemesi yapan Çalışkan, bir polisin ölümüne yol açan saldırı için “Çok önemli bir eylemin engellendiğini düşünüyoruz. Arkadaşlarımız bu teröristi yakaladı. Önemli bir eylemin önüne geçip engellediler.” dedi.

Çalışkan’ın ifadelerine göre tehlike derecesi bu denli yüksek olduğu bilinen bir şüphelinin üzerinde bıçağın ne aradığı ya da bıçağı nasıl edindiği sorusu yanıt aramayı sürdürürken, akıllara daha önce gözaltına alınan bir çok IŞİD’linin ellerini kollarını sallayarak karakola götürüldüğü görüntüler geldi.