"İstanbul depremi kapıda, mezarlıklar almayacak"

Büyükçekmece Belediye Başkanı Hasan Akgün, beklenen büyük İstanbul depremine ilişkin, dikkat çeken ifadeler kullandı.

Büyükçekmece Belediye Başkanı, beklenen büyük İstanbul depremine ilişkin, “Kapımızda” derken, dayanıksız yapıları yıkmaya devam ettiklerini söyleyerek “Aksi takdirde mezarlıklar almayacak” uyarısında bulundu.

Büyükçekmece kentsel dönüşüm projesi çerçevesinde binaların yıkım çalışmalarını izleyen Büyükçekmece Belediye Başkanı Dr. Hasan Akgün, yaptığı açıklamada İstanbul depreminin yakın olduğuna ilişkin dikkat çeken ifadeler kullandı.

“İstanbul depremi kapıda, mezarlıklar almayacak”

Çanakkale’de olan depremlerden dolayı son derece huzursuz olduğunu dile getiren Büyükçekmece Belediye Başkanı Dr. Hasan Akgün,  “Bugün 6 adet binanın yıkımını gerçekleştirerek yerine yeni teknolojiye uygun binaların yapımına geçeceğiz. Büyükçekmece’de son çıkan deprem yönetmeliğine uygun olarak yeni binaların yapımı devam ediyor, bin adet bina yıktık bugüne kadar. İstanbul depremi kapıda, yakında geliyor. Çevre ve Şehircilik Bakanlığımız ve devletin diğer unsurları depreme dayanamayacak yapıları yıkıp vatandaşımızın canını kurtarmak zorundayız. Aksi takdirde mezarlıklar almayacak, 7 şiddetinden büyük bir deprem İstanbul’u perişan eder ve bu deprem kapımızda” şeklinde konuştu.