İsrailli siyasetçi: Kürt devletinin bu dönemde kurulması çok önemli

İsrailli bir siyasetçi Kürt devleti ile ilgili değerlendirmelerde bulundu.

İsrailli siyasetçi: Kürt devletinin bu dönemde kurulması çok önemli

İsrail’in sağdaki sağcı Likud Partisi’nin önde gelen ismi Ariel Polstein, Kürtlerin Siyonist devleti nasıl desteklediğini hiçbir zaman unutmayacaklarını ve Kürdistan kurulduğunda iki ülkenin tam anlamıyla müttefik olacağını söyledi.

Polstein Middle East Monitor haber sitesine yaptığı değerlendirmede, Irak Kürt Bölgesel Yönetimi’nin başlattığı referandum sürecine yönelik “Kürt devletinin bu dönemde kurulması çok önemli. Bağımsız bir Kürdistan’ın İsrail’e büyük faydası olur. İsrail ve Kürdistan halkı arasındaki iyi dostane ilişkiler iki bağımsız devlet arasındaki ilişkilere dönüşüyor” diye konuştu.

İsrail Başbakanı Benyamin Netenyahu’ya yakınlığı ile bilinen siyasetçi Ariel Polstein, Kürt devletinin engelllenmesi halinde Kürtlere büyük bir haksızlık olacağını belirterek, “İsrail hükümeti, Kürdistan’ın bağımsızlığını desteklemelidir” dedi. 

Polstein, Kürt devletinin ilan edildiği gün İsrailli Kürtlerin İsrail bayrağının yanında Kürdistan bayrağını dalgalandırmalarından büyük memnuniyet duyacaklarını belirtti.

http://gazetemanifesto.com/2017/08/14/israil-basbakani-kurdistan-devletinin-kurulmasini-destekliyoruz/