İsrailli kadın oyuncu Stella Penn casuslukla suçlanıyor

Daha önce rol aldığı filmleriyle gündeme gelen İsrailli film yıldızı Stella Penn’in İsrail’in istihbarat toplayan özel şirketi Black Cube için çalıştığı ortaya çıktı. Son dönemlerde kadınlara taciz iddialarıyla sık sık gündeme gelen Harvey Weinstein’in daha fazla taciz iddiasının önüne geçmek için İsrailli istihbarat firmasına 1,3 milyon dolar ödediği ileri sürüldü. Stella Penn ayrıca ABD sigorta... View Article

İsrailli kadın oyuncu Stella Penn casuslukla suçlanıyor

Daha önce rol aldığı filmleriyle gündeme gelen İsrailli film yıldızı Stella Penn’in İsrail’in istihbarat toplayan özel şirketi Black Cube için çalıştığı ortaya çıktı.

Son dönemlerde kadınlara taciz iddialarıyla sık sık gündeme gelen Harvey Weinstein’in daha fazla taciz iddiasının önüne geçmek için İsrailli istihbarat firmasına 1,3 milyon dolar ödediği ileri sürüldü. Stella Penn ayrıca ABD sigorta şirketi AmTrust ile ilgili de istihbarat toplamakla suçlanıyor.

Kanadalı finans şirketi West Face Capital da Stella Penn’in sahte isim ve websitesi adı altında çalışanlarla ilgili hassas bilgileri ele geçirmek suçlamasıyla hakkında dava açtı. West Face Capital, casuslukla ünlü Black Cube firmasının Kanada’da birçok kez davalık olduğu Catalyst tarafından görevlendirildiğini savunuyor.

Black Cube şirketinin faaliyetleri yasal olsa da uzmanlar şirketin benzerlerine göre bazı kuralları ihlal edebilecek kadar agresif olduğunu dile getiriyor.

Tel Aviv merkezli şirket kendisini ‘zor durum ve kampleks işlerin çözüm yolu’ olarak tarif ediyor. Bu arada söz konusu haberlerin basında çıkmasının ardından Stella Penn twitter ve facebook hesaplarını kapattı.

kaynak: tr.euronews.com