İsrail: İran konusunda istihbarat paylaşımında bulunabiliriz

İsrail Savunma Kuvvetleri Komutanı Gadi Eisenkot,İsrail'in Suudi Arabistan ile İran konusunda istihbarat paylaşımı yapmaya hazır olduğunu belirtti.

İsrail: İran konusunda istihbarat paylaşımında bulunabiliriz

İsrail Savunma Kuvvetleri Komutanı Gadi Eisenkot,İsrail’in Suudi Arabistan ile İran konusunda istihbarat paylaşımı yapmaya hazır olduğunu belirtti.

Sputnik‘in haberine göre; Lübnan Başbakanı Saad el Hariri’nin istifası ve Yemen topraklarından balistik füze fırlatılması sonrası İsrail- İran- Suudi Arabistan ilişkilerine dair açıklama geldi.
İlk kez bir İsrail Savunma Kuvvetleri komutanı, diplomatik ilişkilerin bulunmadığı Suudi Arabistan’dan bir yayın organına mülakat verdi. Riyad merkezli Alaf gazetesine konuşan Gadi Eisenkot, ülkesinin İran’la ilgili istihbarat paylaşmaya hazır olduğunu dile getirdi.

​Eisenkot “ABD Başkanı Donald Trump sayesinde İran tehdidinin durdurmak için bölgede yeni bir uluslararası ortaklık ve büyük bir stratejik plan yürütme fırsatı doğdu. İran’a karşı koymak için ılımlı Arap ülkeleriyle deneyimlerimizi ve istihbaratımızı paylaşmaya hazırız” ifadelerini kullandı.

İran bölgedeki en büyük tehdit olduğunu savunan Eisenkot, Tel Aviv ve Riyad’ın İran’ın niyetleri konusunda tamamıyla hemfikir olduğunu vurguladı ve iki ülkenin tarihte birbiriyle hiç savaşmadığının altını çizdi.
Mülakatında İran’a yüklenmeye devam eden ve İran’ın ‘Körfez’den Kızıl Deniz’e kadarki bölgeyi kapsayan bir Şii hilali’ yaratmak istediğini savunan Eisenkot, bunu önlemek istediklerini söyledi.