İsrail açıkladı: Trump Kudüs kararını bazı Arap ülkeleriyle koordineli olarak aldı

ABD Başkanı Trump'ın "Kudüs’ü İsrail’in başkenti olarak tanıma kararını”, bazı Arap ülkelerinin liderleriyle koordine ederek aldığı ortaya çıktı.

İsrail açıkladı: Trump Kudüs kararını bazı Arap ülkeleriyle koordineli olarak aldı

İsrail Ulaştırma ve İstihbarat Bakanı Yisrael Katz, ABD yönetiminin Kudüs’ü ‘başkent’ yapma kararı öncesi bazı Arap ülkeleriyle görüşüp anlaştığını açıkladı.

Ülkesinin Channel 10 kanalına konuşan İsrailli Bakan Katz, Trump’ın Kudüs’ü İsrail’in başkenti ilan ettiği açıklamasındaki son rötuşun da İsrail Başbakanı Benjamin Netanyahu tarafından yapıldığını belirtti.

İsrailli Bakan, ABD yönetiminin, karar öncesi Filistin’de ve Arap kamuoyunda yükselecek tepki dalgasını kontrol etmek amacıyla da, sözkonusu Arap ülkelerinin liderleriyle koordineli adımlar atma konusunda anlaştığını savundu.

“Arabistan ‘ortak güvenlik çıkarı’nı düşünecektir”

İsrailli Bakan Suudi Arabistan’ın karara tepkisini ise “Riyad, ‘İsraille ortak güvenlik çıkarlarını’ özellikle de ortak düşmanımız İran’a ilişkin göz önünde bulunduracaktır” yorumuyla değerlendirdi.

http://gazetemanifesto.com/2017/12/07/suriyeden-kudus-aciklamasi-bu-adim-gerici-ve-isbirlikci-arap-rejimlerinin-onayi-alindaktan-sonra-atilmistir/