İspanya’dan sonra bir "özerklik" referandumu da İtalya’dan

Pazar günü İtalya’da Lombardi ve Veneto bölgeleri, İtalya’dan daha fazla otonomi için referanduma gidiyor. İtalya’nın kuzey bölgesinde yer alan ve ekonomik olarak ülkenin diğer bölgelerine kıyasla çok daha gelişmiş olan iki bölge, İtalya’nın merkezi hükümetinden “daha geniş haklara dayalı özerklik” için referanduma gidiyor. İtalya nüfusunun yaklaşık olarak çeyreğine denk gelen bu iki bölge, ekonomik ve... View Article

İspanya’dan sonra bir

Pazar günü İtalya’da Lombardi ve Veneto bölgeleri, İtalya’dan daha fazla otonomi için referanduma gidiyor.

İtalya’nın kuzey bölgesinde yer alan ve ekonomik olarak ülkenin diğer bölgelerine kıyasla çok daha gelişmiş olan iki bölge, İtalya’nın merkezi hükümetinden “daha geniş haklara dayalı özerklik” için referanduma gidiyor.

İtalya nüfusunun yaklaşık olarak çeyreğine denk gelen bu iki bölge, ekonomik ve yönetim olarak İtalya’dan daha özerk hale gelmek istiyor.

İtalya’dan ayrılmak için kurulan aşırı sağcı parti Kuzey Birliği (LN) gibi sağcıların desteklediği bağımsızlık referandumuna tahmini olarak 15 milyon seçmenin katılması bekleniyor.

Pazar günü gerçekleşecek olan referandumun bağlayıcı bir karara sahip olmadığı ve daha ziyade danışma amaçlı düzenlenecek. Böylelikle referandumun oy sonuçlarının, merkezi yönetime karşı somut veriler olarak kullanılması bekleniyor.