İsmailağa'ya 'kaçak fetva' izni verilmiş!

AKP eliyle beslenip büyütülen gerici yapılanmalardan İsmailağa Cemaati'nin 'Fetva Hattı'nın bir izin ve lisansının olmadığı ortaya çıktı.

İsmailağa'ya 'kaçak fetva' izni verilmiş!

AKP eliyle beslenip büyütülen gerici yapılanmalardan İsmailağa Cemaati’nin ‘Fetva Hattı’nın bir izin ve lisansının olmadığı ortaya çıktı.

İsmailağa Cemaati, geçen yıl ‘İsmailağa Çağrı Merkezi’ adıyla bir büro açtığını ve burada ‘İsmailağa Fetva Hattı’ adıyla ‘hizmet verileceğini duyurmuştu.

CHP Kocaeli Milletvekili Fatma Kaplan Hürriyet, konuyu Ulaştırma, Denizcilik ve Haberleşme Bakanlığı’na sordu.

Hürriyet’in, soru önergesinde ‘İsmailağa Cemaati’nin gerekli izin ve lisansları mevcut mudur? Söz konusu cemaat çağrı merkezinin izni varsa, bu izni hangi kurum ve kişi vermiştir? Vatandaşların fıkhi sorularına verilen cevapların doğruluğu herhangi bir kontrol mekanizmasına tabi midir? Çağrı merkezi çalışanlarının eğitimleri kimler tarafından verilmektedir?” soruları yer aldı.

Hat kaçak, diğer sorular yanıtsız

CHP’li vekilin Başbakanlığa yönelttiği soru önergesine cevap ise Ulaştırma, Denizcilik ve Haberleşme Bakanı Ahmet Arslan’dan geldi. Verilen cevapta, “Bakanlığımız ilişkili kuruluşu olan Bilgi Teknolojileri ve İletişim Kurumu tarafından İsmailağa Çağrı Merkezi’ne verilen herhangi bir izin ya da lisans bulunmamaktadır” denildi.

CHP’li Hürriyet’in, çağrı merkezi ile ilgili sorduğu diğer sorular ise cevaplandırılmadı.