İsmailağa kışlaya girdi!

Isparta'da bir acemi er kışla içerisinde üzerinde cübbe ve şalvar ile başında fesle dolaştı.

İsmailağa kışlaya girdi!

Isparta’da bir acemi er kışla içerisinde üzerinde cübbe ve şalvar ile başında fesle dolaştı. F.T. isimli acemi er hakkında “Cumhuriyet’in temel değerlerine bağlı olmayan tutum sergilediği” gerekçesiyle disiplin soruşturması açıldı.

Hürriyet’ten Dinçer Gökçe‘nin aktardığına göre, olay General İhsan Alper Kışlası’nda geçen cumartesi yaşandı. Nöbetçi subay Yarbay G. A. ile iki askeri personelin imzasını taşıyan tutanağa, yaşananlar şöyle yansıdı:

“Er F.T.’nin başında fes, üzerinde bol bir gömlek, cübbe ve şalvar bulunuyordu. Yarbay A., er T.’ye kıyafeti sordu. Er. T., İsmailağa Cemaati mensubu olduğunu, medrese eğitimi aldığı için giydiğini söyledi. Yarbay A., kışla içinde giydiği kıyafetin, kılık kıyafet yönetmeliğine aykırı olduğunu hatırlattı. Er. T. ise ‘kıyafet özgürlüğü’ olduğunu belirterek giyinme hakkı olduğunu söyledi.

Yarbay A.’nın emriyle Astsubay M. U., er T.’ye üstündeki kıyafetle çarşıya çıkamayacağını söyleyince “Başka kıyafet ayarlayamam” diyen T. üstünü değiştirerek bölük faaliyetlerine katıldı.

Astsubay eri savundu

Konuyla ilgili disiplin soruşturması açıldı. Tutanakta er T. için “Cumhuriyet’in temel değerlerine bağlı olmayan tutum sergilemiştir” denildi. Astsubay M. U. da T.’nin kıyafetine göz yummakla suçlandı. M. U. ifadesinde “Üzerinde siyasi veya bölücü herhangi bir simge görmediğim için işlem yapmadım” dedi.

Yenikapı’da el sıkışmışlardı

Isparta’da yaşanan olay akıllara geçtiğimiz yıl Yenikapı’da düzenlenen “Demokrasi Mitingi”nde kaydedilen Cübbeli Ahmet ve Hulusi Akar’lı fotoğrafı getirdi.

AKP eliyle beslenip büyütülen dinci yapılanmalardan İsmailağa cemaatinin ‘ünlü’sü olarak bilinen Cübbeli Ahmet ile Akar’ın gülüşüp el sıkıştıkları fotoğrafı büyük tepki çekmişti.

hulusi akar cübbeli ile ilgili görsel sonucu