İslamcıların sefaleti

İslamcıların sefaleti

10-09-2017 11:52

PUSULA’da bu hafta Yeni Şafak gazetesi yazarı Yusuf Kaplan, Yeni Şafak gazetesinin Genel Yayın Yönetmeni İbrahim Karagül ile Yeni Akit gazetesi yazarı Abdurrahman Dilipak’ın yazılarından hareketle gerici basının hayaller alemini ele alıyoruz.

AKP’nin devlet kaynaklarıyla da finanse ettiği yandaş basın organlarında genel yayın yönetmenliği ve köşe yazarlığı yapan siyasal İslamcı figürler, AKP iktidarını da fırsat bilerek tarihi ve günümüzü işlerine geldiği gibi anlatmak için büyük çaba sarf ediyor.

Her zaman eklektik, yanlışlar ve yalanlarla dolu ve ikiyüzlü bir siyasete sahip olan siyasal İslamcılar AKP’nin savrulmalarının da etkisiyle bir gün yazdıklarını ertesi gün yalanlıyor, dün düşman ilan ettiklerini bugün dost diye pazarlıyor, en saçma kurgularla bir yalan dünya resmediyor.

Bu tablo aynı zamanda İkinci Cumhuriyet rejiminin ideolojik boşluğunun nedenlerini ve çözümsüzlüğünü göstermesi açısından da ibret verici kabul edilmeli.

PUSULA’da bu hafta dosya yazısı olarak “Ali Kemal yolundaki yandaş münevverler” ile birlikte Yeni Şafak gazetesi yazarı Yusuf Kaplan, Yeni Şafak gazetesinin Genel Yayın Yönetmeni İbrahim Karagül ile Yeni Akit gazetesi yazarı Abdurrahman Dilipak’ın yazılarından hareketle gerici basının hayaller alemini ele alıyoruz.

İyi okumalar dileriz…