"İslamcılar insan ticareti yapıyor!"

Suriye İçişleri Bakan Yardımcısı Hasan Maaruf, geçtiğimiz 3 sene içerisinde Suriye’de en az 3.000 “insan ticareti” olayının resmi olarak tespit edildiğini söyledi. Sputnik’e demeç veren Hasan Maaruf, bu insanlık dışı olayın önüne geçilebilmesi için uluslararası işbirliği yapılmasının şart olduğunu belirten Suriye İçişleri Bakanı Maaruf, “Bakanlığımız bünyesindeki İnsan Ticaretiyle Mücadele Özel İdaresi, Türkiye ve Ürdün’deki makamlarla... View Article

Suriye İçişleri Bakan Yardımcısı Hasan Maaruf, geçtiğimiz 3 sene içerisinde Suriye’de en az 3.000 “insan ticareti” olayının resmi olarak tespit edildiğini söyledi.

Sputnik’e demeç veren Hasan Maaruf, bu insanlık dışı olayın önüne geçilebilmesi için uluslararası işbirliği yapılmasının şart olduğunu belirten Suriye İçişleri Bakanı Maaruf, “Bakanlığımız bünyesindeki İnsan Ticaretiyle Mücadele Özel İdaresi, Türkiye ve Ürdün’deki makamlarla işbirliği için girişimlerde bulundu ancak bir sonuç alınamadı.” şeklinde konuştu.

“Türkiye sınırındaki mafya organ ticareti yapıyor”

Suriye Avukatlar Birliği Başkanı Nizar el Sakif de, özellikle Halep’te meydana gelen organ ticaretinin sürekli olarak arttığını ve Türkiye sınırında faaliyet gösteren mafyaların bu işin içinde olduğunu belirtti.

Mağdurların yüzde 65’i kadınlar

Suriye İçişleri Bakanlığı’nın açıkladığı resmi rakamlara göre sadece 2016 yılında en az 1.500 insan ticareti yapıldığı belirtildi. Bu insanlık dışı olayın ise yüzde 65’ini kadınların oluşturulduğu ifade edilerek Suriye’deki İslamcı teröristlerinin bu işte parmağı olduğunu kaydetti.