İskenderiye'de kilise önünde intihar saldırısı : 11 ölü, 40 yaralı

Mısır’da Tanta kentinde üst üste yaşanan iki patlamanın ardından İskenderiye’de Kıptilere ait Aziz Marc kilisesinin önünde intihar saldırısı düzenlendi. Olayda 11 kişi hayatını kaybetti, 40 kişi de yaralandı. Bu patlamadan dakikalar sonra kent ikinci bir patlamayla daha sarsıldı. Mısır, Hristiyanların Hz. İsa’nın Kudüs’e girişini kutladığı gün 3. patlamayla sarsıldı. Başkent Kahire’nin kuzeyindeki Tanta kentinde sabah... View Article

İskenderiye'de kilise önünde intihar saldırısı : 11 ölü, 40 yaralı

Mısır’da Tanta kentinde üst üste yaşanan iki patlamanın ardından İskenderiye’de Kıptilere ait Aziz Marc kilisesinin önünde intihar saldırısı düzenlendi. Olayda 11 kişi hayatını kaybetti, 40 kişi de yaralandı. Bu patlamadan dakikalar sonra kent ikinci bir patlamayla daha sarsıldı.

Mısır, Hristiyanların Hz. İsa’nın Kudüs’e girişini kutladığı gün 3. patlamayla sarsıldı. Başkent Kahire’nin kuzeyindeki Tanta kentinde sabah saatlerinde meydana gelen iki patlamanın ardından İskenderiye’de de yine bir kilise hedef alındı. Sağlık Bakanlığı 11 kişinin öldüğünü, 40 kişinin de yaralandığını açıkladı. Bununla birlikte AP ajansı yaralı sayısını 30, AFP ise 66 olarak verdi.

Bu arada patlama anında Afrika ve İskenderiye Patriği 2. Theodoros’un kilisede olduğu ama yara almadığı aktarıldı.

​Kıptilere ait Aziz Marc kilisesinin önünde düzenlenen intihar saldırısını henüz kimse üstlenmedi.