İsim değiştirmek için artık mahkeme kararı gerekmeyecek

TBMM'de kabul edilen Nüfus Hizmetleri Kanunu ile birlikte isteyenler adını ve soyadını mahkeme kararı olmadan değiştirebilecek.

İsim değiştirmek için artık mahkeme kararı gerekmeyecek

TBMM’de kabul edilen Nüfus Hizmetleri Kanunu ile birlikte isteyenler adını ve soyadını mahkeme kararı olmadan değiştirebilecek.

Toplumsal gelişmeler karşısında yetersiz kalan Nüfus Kanunu’nda değişiklikler yapıldığını ifade eden AKP Bursa Milletvekili Hüseyin Şahin, yeni kanunla ad ve soyadlarında imla hatası olanların mahkemeye girmesine gerek olmadan dilekçe ile değişiklik yaptırabileceğini ifade etti.

“Bir kereye mahsus değiştirilebilecek”

Şahin, “Yeni kanun ile ad ve soyadlarında imla hatası, anlam bozukluğu bulunanların bir kereye mahsusu mahkemeye gitmeksizin il ve ilçe nüfus müdürlüklerine başvurarak düzeltme yaptırabilecekler. 2525 sayılı Soyadı Kanununun 3’üncü maddesine aykırı soyadları ile yazım ve imla hatası bulunan veya problemli soyadları ile imla ve yazım hatası bulunan ya da düzeltme işareti kullanılmamasından kaynaklanan anlam değişiklikleri bulunan ad ve soyadları mahkeme kararı gerekmeksizin il/ilçe kurulu kararı ile değiştirilmesine imkan sağlanmaktadır.” dedi.