IŞİD'in Meclis bahçesinde keşif yaptığı doğrulandı

TBMM Başkanvekili Ahmet Aydın, IŞİD'in saldırı hazırlığı için Meclis’te keşif yaptığını doğruladı.

IŞİD'in Meclis bahçesinde keşif yaptığı doğrulandı

TBMM Başkanvekili Ahmet Aydın, IŞİD’in saldırı hazırlığı için Meclis’te keşif yaptığını doğruladı.

CHP İstanbul Milletvekili Sezgin Tanrıkulu, IŞİD militanının saldırı hazırlığı için Meclis’te keşif yaptığı iddialarını bir soru önergesiyle Meclis gündemine taşıdı.

Tanrıkulu’nun sorularına yanıt veren Meclis Başkanvekili Ahmet Aydın, söz konusu keşfi doğrulayarak şu bilgileri verdi:
“İstanbul Cumhuriyet Başsavcılığının soruşturma dosyasında yer alan bilgilere göre, 5271 sayılı Ceza Muhakemesi Kanunu’nun 135’inci maddesi uyarınca hakkında tedbir kararı bulunan S.S. isimli şahsın 12.10.2016 günü saat 10.15’te İstanbul ilinden havayolu ile Ankara iline geleceği bilgisinin alınması üzerine teknik takip ekibi aynı gün saat 10.30 sıralarında Esenboğa Havaalanı’nda görev almıştır. Yapılan çalışmalarda Ankara ilinde bulunduğu süe içerisinde TBMM bahçesi civarında dolaştığı, şahsın yine aynı yolla aynı gün akşam saatlerinde İstanbul iline geri döndüğü tespit edilmiştir.”

Meclis’te kaydı yok

Soruşturma dosyasına göre bu kişinin ismi belli, ancak Meclis Başkanvekili Aydın, bu kişiyle ilgili TBMM Randevu Takip Sistemi sorgulama yapıldığını, herhangi bir kayıt bilgisine ulaşılamadığını söyledi.

Aydın’ın kurumlara dayandırdığı bilgiye göre hakkında tedbir kararı bulunan S.S. isimli kişiye ait görüntüler, Ankara Emniyet Müdürlüğü teknik takip ekibi tarafından elde edilip İstanbul Emniyet Müdürlüğü’ne gönderildi. Ancak Meclis’te bu kişiyle ilgili herhangi bir görüntü tespiti yapılamadı.