IŞİD'in kaçırdığı erin ailesinden açıklama

Kilis'te IŞİD tarafından kaçırılan er Serter Taş'tan 22 aydır haber alınamıyor.

IŞİD'in kaçırdığı erin ailesinden açıklama

Kilis’te IŞİD tarafından kaçırılan ve aralıkta yakıldığı görüntüleri yayımlanan er Serter Taş’tan 22 aydır haber alınamıyor. Hükümetin sessizliği sürerken, “Perişan haldeyiz” diyen Baba Taş, “Bırakın desteği, kimse bilgi vermiyor, sabredin diyorlar. Savunma Bakanlığı’ndan randevu istedik ama oyalıyorlar” ifadelerini kullanıyor.

Cumhuriyet‘te yer alan habere göre, Kilis’te askerliğini yaparken IŞİD tarafından kaçırılan ve aralık ayında örgüt tarafından yakılarak öldürüldüğü iddia edilen er Serter Taş’ın durumu bilmeceye dönüştü.

Devletten kimsenin kendilerini arayıp sormadığını belirten Aydın Taş, “Bu aile ne yapıyor? Bu çocuğa sahip çıkıldı mı çıkılmadı mı diye kimse bilgi vermiyor” diye konuşuyor. Şu anda maddi-manevi kimseden destek görmediklerinin altını çizen Aydın Taş, “Bırakın desteği, kimse bilgi dahi vermiyor. Sadece biz aradığımızda ‘sabredin’ diyorlar. Genelkurmay’dan Milli Savunma Bakanlığı’ndan randevu talebinde bulunduk. Sadece oyalıyorlar. Görüşemedim. Çalışmalarımız devam ediyor diyorlar” diye konuştu.

Eşinin psikolojik durumunun iyi olmadığına dikkat çeken Taş, sözlerini “Bazen uykudan uyanıyor ve oğlumu getir diyor. İlaçla ayakta duruyor. Ama nereye kadar? Yakında iki yıla gireceğiz. Devlet ne yapıyor? Bu aile ne ile geçimini sağlıyor diye kimse bizimle ilgilenmiyor. Oğlumla beraber askerlik yapanlar şimdi ailelerinin yanında. Ama bizim oğlumuz ortada yok. Tek umut Allah’a kalmış” diyerek bitiriyor.

Baba Taş, oğlunun yaşayıp yaşamadığının tespiti amacıyla Iğdır’da gaiplik davası açtı.

Kilis’in Suriye sınırında konuşlu Şehit Mehmet Hudut Karakolu’nda görevli askerler devriye gezerken IŞİD’lilerin saldırısına uğradı. Saat 18.15 sıralarındaki saldırı sonucu er Yusuf Beylem hayatını kaybetti, 21 yaşındaki Serter Taş ise kaçırıldı. Dönemin Kilis Valisi Süleyman Tapsız, ilk açıklamada olayı Suriye’den Türkiye’ye geçmeye çalışan kaçakçı grubunun yaptığını, ‘bir askerimizin de kayıp’ olduğunu kaydetti. Ancak Genelkurmay Başkanlığı, saldırının IŞİD bölgesinden yapıldığını açıkladı. Kilis Emniyet Müdürlüğü tarafından teknik takibe alınan Suriye uyruklu ‘İsa’ isimli şahsın bir görüşmede, sınırı geçerken ‘Ebubekir’ kod adlı İlhami Balı’nın ateş ederek bir askerin ölümüne yol açtığı, diğerini de yanında götürdüğünü söylediği tespit edildi. Bu er, Serter Taş’tı. Olayın ardından IŞİD bölgesi top atışlarıyla vuruldu. Ancak 1 Ekim 2015’ten bu yana Serter Taş’ın kurtarılması çalışmaları sonuçsuz kaldı.