IŞİD'den temizlenmesinin ardından Kaddafi'nin memleketi Sirte'de eve dönüşler hızlandı

Libya’da, IŞİD’den temizlenmesinin ardından Sirte kentine dönen ailelerin sayısı 1500’ü aştı. Ulusal Mutabakat Hükümeti’nin oluşturduğu El-Bunyanu’l Mersus (Kenetlenmiş Yapı) güçlerinin basın ofisinden yapılan açıklamada, bölge sakinlerinin kente dönüşlerinin 2 aşamasının tamamlandığı, bu kapsamda 576 ailenin Es Sebın, 940’ının ise 3 numaralı yerleşim birimine döndüğünün belirlendiği kaydedildi. Basın ofisi üyesi Abdulvehhab el Haddad daha önce yaptığı... View Article

IŞİD'den temizlenmesinin ardından Kaddafi'nin memleketi Sirte'de eve dönüşler hızlandı

Libya’da, IŞİD’den temizlenmesinin ardından Sirte kentine dönen ailelerin sayısı 1500’ü aştı.

Ulusal Mutabakat Hükümeti’nin oluşturduğu El-Bunyanu’l Mersus (Kenetlenmiş Yapı) güçlerinin basın ofisinden yapılan açıklamada, bölge sakinlerinin kente dönüşlerinin 2 aşamasının tamamlandığı, bu kapsamda 576 ailenin Es Sebın, 940’ının ise 3 numaralı yerleşim birimine döndüğünün belirlendiği kaydedildi.

Basın ofisi üyesi Abdulvehhab el Haddad daha önce yaptığı açıklamada, bölge sakinlerinin evlerine dönüşünün 6 aşamada gerçekleşeceğini ifade etmişti. Haddad ayrıca evlerine dönen ailelerin sayılması, kimlik kontrollerinin yapılmasıyla ilgili çalışma yürüteceklerini ve IŞİD’le hiçbir şekilde işbirliği yapılmamasının taahhüt edilmesi amacıyla hazırlanan özel bir formu doldurtacaklarını belirtmişti.

Aralık ayında Sirte’nin IŞİD’den temizlendiği ve kentteki askeri operasyonun sonlandığı duyurulmuştu.