IŞİD'den '25 Eylül' tehdidi: Bombalı araçların ateşi sizi yakarken...

Irak Kürt Bölgesel Yönetimi (IKBY) tarafından 25 Eylül'de yapılması kararlaştırılan 'bağımsızlık referandumu'na IŞİD'den tehdit geldi. 

IŞİD'den '25 Eylül' tehdidi: Bombalı araçların ateşi sizi yakarken...

Irak Kürdistanı’nda Irak Kürt Bölgesel Yönetimi (IKBY) tarafından 25 Eylül’de yapılması kararlaştırılan ‘bağımsızlık referandumu’na IŞİD’den tehdit geldi.

Rudaw’ın aktardığına göre, bir video ile yayınlanan tehdit mesajında yüzü kapalı bir IŞİD mensubu, Kürtçenin Sorani lehçesinde yaptığı konuşmayla “Devletin, hilafet devleti, sadece senin onurunu korumak için değil, aynı zamanda düşmanın, senin üzerindeki zulmünü kaldırmak için bu kadar zorluğa katlanmıştır. Öldürülüp, ortadan kaldırılmamanız için doğru yola gelmenizi istiyoruz. Kendinize sorun; niçin Amerika ve koalisyon size bu kadar yakınlaştı? Gavurlar ve Yahudiler, onların dinine geçmeden razı olmazlar” ifadelerini kullanıyor.

Habere göre, “IŞİD’in ‘Kerkük Vilayeti” tarafından yayınlanan videoda, Ebu Sehib Kurdi adlı IŞİD’li, ABD ve İsrail’in Kürtlere destek verdiğini belirterek şunları söylüyor:

“Trump ve Netanyahu size her gün tebrik mesajları gönderiyor. Aklınızı başınıza toplayın. Allah’ın düşmanlarının kalkanı olmayın. Aksi takdirde şehirlerinizde bombalı araçların ateşi sizi yakarken kimseye şikâyette bulunmayın.”