İşçilerin davasına bakan avukata duruşma çıkışı saldırı

Kırklareli'nde bir avukat, işçilerin işveren aleyhine açtığı dava sonrası adliyeden çıkarken saldırıya uğradı.

İşçilerin davasına bakan avukata duruşma çıkışı saldırı

Kırklareli’nin Lüleburgaz ilçesinde, avukat Mesut Rıdvan Sarıoğlu, duruşma çıkışında 2 kişinin saldırısına uğradı. Aldığı yumruk darbeleriyle hafif yaralanan ve hastanede ayakta tedavi edilen Sarıoğlu, saldırganlar hakkında şikayetçi olurken, Kırklareli Barosu saldırıyı kınadı.

DHA‘nın haberine göre, Kırklareli Barosu avukatlarından Mesut Rıdvan Sarıoğlu, dün, işçilerin bir işveren aleyhine açtığı davaya katıldıktan sonra akşam saatlerinde, adliye binasından ayrıldı. Sarıoğlu, otomobiline binmeye hazırlanırken, park halindeki otomobilden inen Mehmet T. ve Hayrettin T.’nin saldırısına uğradı. Saldırganlar, olay yerinden kaçarken, aldığı yumruk darbeleriyle hafif yaralanan Sarıoğlu, hastanedeki ayakta tedavisinin ardından aldığı raporla savcılığa giderek, suç duyurusunda bulundu.

Sarıoğlu, “Suç duyurusunda bulunduk. Kimse, savunma hakkını engelleyemez. Bu saldırı, bize değil; mesleğe ve savunma hakkına yapılmış bir saldırıdır. Lüleburgaz’da, bir daha böyle bir olayın olmamasını ümit ediyoruz” dedi. Polis, kaçan saldırganları yakalamak için çalışma başlattı.

Kırklareli Barosu da basın açıklamasıyla Lüleburgaz Adliye Sarayı önünde avukat Sarıoğlu’na yapılan saldırı kınadı.