İşçilerden sarı sendika Türk Metal'e isyan

Düzce'deki bir fabrikada işçiler işbirlikçi sarı sendika Türk Metal'e karşı eylem başlattı.

İşçilerden sarı sendika Türk Metal'e isyan

Düzce 1. Organize Sanayi Bölgesinde bulunan Teknorot fabrikasında çalışan işçiler işbirlikçi sarı sendika Türk Metal’e karşı eylem başlattı.

Fabrikada çalışan yüzlerce işçi, bir süre önce maaş zammı ve özlük hakları konusunda fabrika yöneticileri ile masaya oturan sendika yönetiminin beklentilerinin çok altında ve gizlice yürütülen pazarlık sonucu bir zam oranında anlaşmalarına tepki gösterek eylem kararı aldı.

Öncü Düzce Haber’in aktardığına göre, fabrikanın önünde toplanan yüzlerce işçi yaptıkları açıklamada, “Sendika yetkilileri gelmeden buradan gitmiyoruz. İşverenle yapılan sözleşmede neden istediğimiz olmadı? Sendika yetkilileri bizi ikna edene kadar buradayız. Sendika bizi işverene sattı.” dedi. Toplu sözleşme görüşmesinde almaları gereken zammın 3’te 1’i oranına anlaşmaya varıldığını ve sendika yetkilileri tarafından kendilerine “Bu kadarını alabildik” denildiğini belirten tepkili işçiler, sendikaya sloganlar atarak tepki gösterdi.

“İşçiyi satmadık”

İşçilerin eylem yapmasının ve sendikaya karşı tepkilerini göstermelerinin ardından bir açıklamada sendika yetkililerinden geldi. Türk Metal Sendikası Düzce Şubesi Başkanı Murat Ardıç, “Biz işçimizi satmadık. Ortada bir provoke söz konusu.” derken, işçilerin provokasyona geldiğini ve onların haklarını sonuna kadar koruyan bir sendika olduklarını ileri sürdü.

Öte yandan işçiler fabrika önünde bekleyişlerini sürdürüyor.