İşçiler İzmir ve Manisa'da grevde: Anlaşma olmazsa üretim yaptırmayız!

Metal işçileri Manisa ve İzmir'deki fabrikalarda da grev pankartlarını astı.

İşçiler İzmir ve Manisa'da grevde: Anlaşma olmazsa üretim yaptırmayız!

Enerji patronlarının temsilcisi EMİS ile metal işçilerinin örgütlü olduğu Birleşik Metal İş Sendikası arasındaki toplu iş sözleşmesi görüşmelerinde anlaşma sağlanamamasının ardından alınan grev kararı Manisa ve İzmir’deki fabrikalarda da uygulamaya geçti.

Schneider Elektrik’in iki ildeki fabrikalarında örgütlü Birleşik Metal-İş Sendikası’nın yöneticilerinin açıklamalarının ardından işçiler sloganlarla fabrika önlerine yürümeye başladı.

Manisa Organize Sanayi Bölgesi’ndeki Schneider Elektirik’in işçileri fabrika içinde toplanarak ‘Vur vur inlesin EMİS dinlesin’ ve ‘MESS’i devirdik sıra EMİS’te’ sloganları ve ‘İnsanca yaşam insanca ücret’ pankartı ile fabrikanın girişine yürüdü. Dışardaki işçiler ise ‘Birleşe birleşe kazanacağız’ ve ‘Yaşasın örgütlü mücadelemiz’ sloganları ile Schneider işçilerini karşıladı.

“Üretim yaptırmayız”

Burada işçilere seslenen Birleşik Metal-İş Genel Merkez Yöneticisi Özkan Atar şu ifadeleri kullandı:

Bu ülkede işçiler daha greve çıkmadan grevler erteleniyorsa, demek ki sizlerin gücünden o kadar korkuluyor ki bu yollara başvuruluyor. Grev TİS’in olmazsa olmazsa koşuludur, olmazsa işçilerin hiç bir hakkından söz edilemez. Grev yasaklarının işçilerin üzerinde Demoklas’in kılıcı gibi sallanmasını kabul etmiyoruz. Eğer işveren hükümete yaslanarak grevi ortadan kaldıracağını düşünüyorsa yanılıyor. Grev ertelenirse biz buralarda üretim yaptırmayız. Ne zaman istediğimiz şekilde anlaşırsak o zaman sağlıklı bir şekilde üretim başlar.”

Konuşmanın ardından fabrikaya ‘Bu işyerinde grev var’ pankartı asıldı.