İşçiler geri adım atmıyor Şişecam ile Kristal-İş arasında yarın görüşme yapılacak

Paşabahçe Kırklareli Cam fabrikasında fırın kapatma gerekçesiyle işten atılan ve direnişe geçen 90 işçinin, “İş, aş, adalet” talebiyle Tuzla’da bulunan Şişecam Genel Merkezi’ne başlattığı yürüyüş Kırklareli Valiliği tarafından yasaklandı. İşçiler konaklama alanı olan Büyükkarıştıran mevkiinde jandarma ve çevik polis ablukası altında tutuluyor. Dün kolluk kuvvetlerinin engellemesi üzerine geceyi mola noktasında geçiren işçiler, sabah basın açıklaması... View Article

İşçiler geri adım atmıyor Şişecam ile Kristal-İş arasında yarın görüşme yapılacak

Paşabahçe Kırklareli Cam fabrikasında fırın kapatma gerekçesiyle işten atılan ve direnişe geçen 90 işçinin, “İş, aş, adalet” talebiyle Tuzla’da bulunan Şişecam Genel Merkezi’ne başlattığı yürüyüş Kırklareli Valiliği tarafından yasaklandı. İşçiler konaklama alanı olan Büyükkarıştıran mevkiinde jandarma ve çevik polis ablukası altında tutuluyor. Dün kolluk kuvvetlerinin engellemesi üzerine geceyi mola noktasında geçiren işçiler, sabah basın açıklaması yaparak son duruma ilişkin bilgi verdi.

Şişecam Ve Kristal-İş Arasında yarın görüşme yapılacak

Mücadelede kararlı olduklarını söyleyen işçiler adına konuşan Şişecam işçilerinin sözcüsü Aydın Şahin, “İş, aş, adalet” talebiyle aileleriyle birlikte sürdürdükleri yürüyüşün engellendiğini söyledi. Bu arada Şişecam yönetiminin, atılan işçilerin durumun konuşmak üzere bugün Kristal-İş yöneticileriyle toplantı yapacağı bilgisini veren Şahin, “Bu toplantı sona erene kadar burada kalma kararı aldık. Pazartesi günü (yarın) yapılacak toplantının sonucunu görünceye kadar. Şimdiye kadar somut bir yaklaşım olmamıştı en azından bunu kazanım olarak görüyoruz” dedi. Bu görüşmenin sonucunu bekleyeceklerini dile getiren Şahin, “Bu toplantıdan çıkacak karara göre aynı inanç ve kararlılıkla sonraki programını devam ettireceğiz. Başaracağımıza olan inancımız var. Mücadeleden geri adım atmadık, atmayacağız” dedi. Şahin’in sözleri işçiler tarafından “İş aş adalet”, “Zafer direnen emekçinin olacak”, “Kurtuluş yok tek başına ya hep beraber ya hiç birimiz” sloganıyla karşılandı.

İşçiler geceyi abluka altında geçirdi

Paşabahçe Kırklareli Cam fabrikasında işten atılan işçilerin Şişecam Genel Merkezine yaptığı yürüyüş dün gece Kırklareli Valiliği tarafından OHAL gerekçesiyle yasaklanmıştı. İşçiler gece boyunca konaklama alanı olan Büyükkarıştıran mevkiinde jandarma ve çevik kuvvet ablukası altında tutuldu. Yetkililer işçilerin Büyükkarıştıran’dan ileri yürümesine izin verilmeyeceğini açıkladı.

Bu gelişme üzerine direnişteki işçilerin oluşturduğu komite yasak sonrasında yapılacak olanları tartışmak üzere toplandı. Toplantı sonrası Valilik yasağı üzerine işçiler çevik kuvvet ve jandarma ablukası altında olan Büyükkarıştıran mevkiisinde pazartesi gününe kadar kalmaya karar verdi.

Yasak kararı sonrası CHP Tekirdağ Milletvekili Emre Köprülü, CHP Kırklareli Milletvekili Turabi Kayan, istasyonda bekleyen Lüleburgaz Kaymakamı Mustafa Oğuz, İl Emniyet Müdürü Erkin Adalar, İl Jandarma Komutanı Kadir Oğuz ile bir görüşme yaptı. Milletvekilleri Köprülü ve Kayan buradaki işçilerin Pazartesi günü yapılacak olan işverenle görüşmenin sonuna kadar grubun burada kalmasını istedi. Kaymakam Mustafa Oğuz, Kırklareli Valisi Orhan Çiftçi’yi arayarak durumu bildirdi. 90 işçinin Pazartesi gününe kadar benzin istasyonunda kalmasına onay verildi.

Görüşme sonrası işçilere açıklama yapan CHP Milletvekili Köprülü, işçilerin haklarını demokratik yollarla savunduklarını belirterek, “Bu mücadelenin ne kadar doğru olduğu herkes tarafından biliniyor. Türkiye’de bir kamuoyu oluştu. Biz bu mağduriyetin tanığıyız. Açıkça söyleyelim, tüm Türkiye mücadelenizin haklı olduğu noktasında bir fikir birliğine sahip. Bizler de el verdiğince sizlerin yanınızda olmaya çalışıyoruz. Öncelikle şunu söyleyeceğim; Pazartesi gününe kadar buradasınız arkadaşlar” dedi.