İranlı komünistlerden protestolara ilişkin açıklama: İlerici ve özgürlükçü güçler gösterilerde daha kapsamlı varlık göstermeli

İran'da son günlerde yaşanan protestolara ilişki TUDEH Partisi'nden açıklama geldi.

İranlı komünistlerden protestolara ilişkin açıklama: İlerici ve özgürlükçü güçler gösterilerde daha kapsamlı varlık göstermeli

İran’da geçtiğimiz günlerde ekonomik taleplere ilişkin başlayan ve hükümet karşıtı bir duruma gelen gösteriler bugün de devam ederken, TUDEH Partisi’nden yaşananlara ilişkin açıklama geldi.

İran’ın zengin kaynaklara sahip olmasına rağmen iktidarın “İslamcı sistemi korumak” için izlediği politikaların halkı ve özellikle de gençliği zor durumda bıraktığını söyleyen TUDEH, mevcut hükümetin tek derdinin bu baskıcı rejimi devam ettirmek olduğunu belirtti.

İLERİCİ VE ÖZGÜRLÜKÇÜ GÜÇLER GÖSTERİLERE DAHA KAPSAMLI KATILMALI

Bağımsızlık ve toplumsal adalet mücadelesinin oportunistlerin elinden alınması gerektiğini belirten TUDEH, geçmişte yaşanan acı dolu deneyimlerin tekrarına izin verilmemesi için ilerici ve özgürlükçü güçlerin gösterilerde daha kapsamlı bir şekilde yer alması gerektiğini söyledi.

Ayrıca, ülkenin kurtuluşu için özgürlükçü, ulusal ve diktatörlük karşıtı bütün güçlerin ortak bir mücadele hattı inşa etmesi gerektiğini söyleyen TUDEH, halkın artık “kötü ve daha kötü” arasında tercih yapmak istemediğini belirterek bütün ilerici güçleri gerici İslamcı rejime karşı mücadeleye çağırdı.

DIŞ MÜDAHALEYE DİKKAT ÇEKİLDİ

Açıklamada, İran’ın bölgedeki politikaları yüzünden Amerika Birleşik Devletleri (ABD) ve İsrail’in sürekli olarak hedefinde olduğu belirtilirken, İran’daki İslamcı gerici rejimin başka bir gerici rejimle değiştirilebilecekleri vurgulandı ve ilerici güçlerin dış müdahaleye fırsat tanımaması gerektiği belirtildi.

ABD, dün yaptığı açıklamayla İran’daki “barışçıl göstericilerin tutuklanmasını” kınadığını ve bütün dünyayı bu protestoları desteklemeye çağırdığını belirtmişti.

http://gazetemanifesto.com/2017/12/30/irandaki-gosterilere-abdden-destek/