İran'dan Türkiye'ye sert sözler: Gerçek dışı imparatorluk hayalleriyle yaşayanlar bölgede kan akmasına neden oldu

İran Dışişleri Bakanlığı, Dışişleri Bakanı Mevlüt Çavuşoğlu'nun sözlerine sert tepki gösterdi.

İran'dan Türkiye'ye sert sözler: Gerçek dışı imparatorluk hayalleriyle yaşayanlar bölgede kan akmasına neden oldu

İran Dışişleri Bakanlığı, Dışişleri Bakanı Mevlüt Çavuşoğlu’nun İran’ı mezhepçilikle eleştirdiği sözlerine sert tepki gösterdi. İran Dışişleri Bakanlığı Sözcüsü Behram Kasımi, “Türkiye’nin ifadeleri yapıcı değil” diye savundu.

Kasimi, açıklamasında “bazı bölge ülkelerinin ve yabancı devletlerin bölgedeki istikraksızlıktan ve güvensizlikten sorumlu olduklarına” dikkat çekerken, Bakan Mevlüt Çavuşoğlu’nun Münih Güvenlik Konferansı’nın kapsamında düzenlenen bir panelde yaptığı konuşmaya ağır eleştiriler yönelterek “Gerçek dışı imparatorluk hayalleriyle yaşayıp, mücadeleci, hukuk dışı, meşru olmayan önlemler alanlar bölgede kan akmasına neden oldu” iddiasında bulundu.

Behram Kasimi, açıklamasında İran’ın daima tüm bölge ülkelerinin istikrarı ve güvenliğini sağlayan bölgesel politikalarını uyguladığını savundu.

Mevlüt Çavuşoğlu, paneldeki konuşmasında İran’ın bazı eylemlerinin bölgedeki istikrarın altını kazıdığını söylerken “İran, Suriye ve Irak’ı Şii yapmak istiyor” gibi ifadeleri sarfetmişti.