İran'dan Suriye için yapılacak olan görüşmelere dair açıklama geldi

İran’dan Suriye’nin geleceğinin görüşüleceği kritik toplantı hakkında açıklamalar geldi. İran Dışişleri Bakanlığı sözcüsü tarafından yapılan açıklamada, İran’ın bu görüşmeleri “koşulsuz” şekilde desteklediğini ve görüşmelere katılacağını belirtti. Rusya ve Türkiye’nin garantörlüğünde Kazakistan’ın Astana şehrinde gerçekleşecek olan ve Suriye Devleti ile Suriye’deki “muhalefetin” Suriye’deki güncel duruma dair yapacakları görüşmelere İran’ın “koşulsuz” şekilde destekleyerek katılacağı açıklandı. Yapılan açıklamada... View Article

İran'dan Suriye için yapılacak olan görüşmelere dair açıklama geldi

İran’dan Suriye’nin geleceğinin görüşüleceği kritik toplantı hakkında açıklamalar geldi. İran Dışişleri Bakanlığı sözcüsü tarafından yapılan açıklamada, İran’ın bu görüşmeleri “koşulsuz” şekilde desteklediğini ve görüşmelere katılacağını belirtti.

Rusya ve Türkiye’nin garantörlüğünde Kazakistan’ın Astana şehrinde gerçekleşecek olan ve Suriye Devleti ile Suriye’deki “muhalefetin” Suriye’deki güncel duruma dair yapacakları görüşmelere İran’ın “koşulsuz” şekilde destekleyerek katılacağı açıklandı. Yapılan açıklamada aynı zamanda Suriye’de barışın sağlanması için İran’ın üzerine düşen görevleri yapmaya hazır oldukları belirtildi.

İran Dışişleri Bakanlığı sözcüsü Bahram Qassemi haftalık olarak basınla yaptığı toplantıda  şu ifadeleri kullandı, “İran’ın bölgedeki bütün ülkeler için pozisyonu çok net. Biz her zaman Suriye’nin toprak bütünlüğünü ve ulusal bağımsızlığını savunduk ve savunmaya devam edeceğiz.”