İran'dan 'Kudüs Ordusu' çağrısı

İran Dışişleri Bakan Danışmanı Hüseyin Şeyhülislam, İslam ülkelerine "Özel Kudüs Ordusu" kurulması çağrısı yaptı.

İran'dan 'Kudüs Ordusu' çağrısı

İran Dışişleri Bakan Danışmanı Hüseyin Şeyhülislam, ABD’nin Kudüs kararına karşı “İslam ülkelerinden kendi halklarındaki Siyonizm karşıtlığını ve Kudüs’ü savunma hakkını görmelerini ve bu yönde adım atmalarını istiyorum” çağrısı yaptı.

Tesnim‘in aktardığına göre Şeyhülislam, “İslam peygamberinin torunlarına ait haremleri savunmak için gönüllü olarak kendilerini feda eden gençlerimiz gibi mücahitler, diğer İslam ülkelerinde neden olmasın? Kuran’da da özel yeri olan ve Müslümanlar için kutsal Mescid’i Aksay’ı savunmak için tüm Müslümanlar gönüllü olabilir” derken, İslam ülkelerine seslenerek; “İslam ülkeleri tıpkı İran’da olduğu gibi ordularının bir bölümünü Kudüs’ü savunmak için kullanabilirler” teklifinde bulundu.

İran’da Çarşamba günü yapılacak toplantı için “İran’a gelecek olan İslam ülkeleri temsilcileri Kudüs meselesine önem vermeli ve bu konuda atılacak adımları destekleyerek, Kudüs’e özel bir ordu oluşturulması gerekmektedir” ifadelerini kullanan Hüseyin Şeyhülislam; konuşmasının sonunda General Kasım Süleymani’nin terör örgütlerine üç ay süre verdiğini ancak 2 ay içerisinde yok edildiğine işaret ederek, “İslam inkılabı rehberi Siyonist İsrail rejiminin 25 yıl içerisinde yok edileceğini söyledi. Biz onu 20 yıl içerisinde yok edemez miyiz?” dedi.