İran'dan AKP'ye mezhepçilik yanıtı: Şii olmayan hükümetiniz için darbe gecesi sabaha kadar uyumamıştık

İran Dışişleri Bakanı Zarif, Ankara'dan İran'a yönelik yapılan 'mezhepçilik' suçlamalara dikkat çeken sözlerle yanıt verdi.

İran'dan AKP'ye mezhepçilik yanıtı: Şii olmayan hükümetiniz için darbe gecesi sabaha kadar uyumamıştık

Ankara’dan İran’a yönelik yapılan ‘mezhepçilik’ suçlamalara tepki gösteren İran Dışişleri Bakanı Muhammed Cevad Zarif, 15 Temmuz darbe girişiminin gecesinde sunduğu destekleri hatırlatarak, “Şii olmayan hükümetleri için darbe gecesi sabaha kadar uyumadığımızı hatırlamıyorlar mı? Sevgi saygı içinde olanlara karşı kadir bilmezler” ifadelerini kullandı.

Resmi nitelikli İran Gazetesi‘ne konuşan Zarif, Münih Güvenlik Konferansı’nda Türkiye, Suudi Arabistan ve İsrailli yetkililerin İran hakkında kullandığı söylemlere sert bir dille tepki gösterdi.

Zarif, “Biz bölgedeki sorunların çözümü için işbirliğinden bahsederken birileri çelme atıyor. Çelme atmak güçlülerin işi değil. Bölgede başarılı olamayanlar Trump’ın politikalarına yön vermek amacıyla yaygara koparmaktalar. İsrail bunu yapsa anlarız da komşularımızın böylesi bir tavır içinde olmasını beklemiyorduk.” dedi.

Bakan Zarif, “Türkiye hükümetindeki dostlarımız İran’ı mezhepçilikle suçluyorlar. Onlar, acaba Şii olmayan hükümetleri için darbe gecesi sabaha kadar uyumadığımızı hatırlamıyor mu Sevgi saygı içinde olanlara karşı kadir bilmezler”  diye konuştu.