İran'dan ABD'ye: Halkın demokratik taleplerine fikir beyan edecek durumda değilsiniz

İran’da bir dizi kentte düzenlenen protesto gösterilerini teşvik eden ABD’ye Tahran ‘İran anayasası kanuni yollardan demokratik istekleri desteklemektedir’ yanıtını verdi. Sokaklarda gövde gösterisi sırası bu kez yönetim yanlılarındaydı. İran Dışişleri’nden protesto gösterilerine ABD’nin sunduğu desteği boşa düşürmeye yönelik bir açıklama geldi. Dışişleri Sözcüsü Behram Kasımi, İran anayasasının kanuni yollardan dile getirilen demokratik istekleri desteklediğini söyledi.... View Article

İran'dan ABD'ye: Halkın demokratik taleplerine fikir beyan edecek durumda değilsiniz

İran’da bir dizi kentte düzenlenen protesto gösterilerini teşvik eden ABD’ye Tahran ‘İran anayasası kanuni yollardan demokratik istekleri desteklemektedir’ yanıtını verdi. Sokaklarda gövde gösterisi sırası bu kez yönetim yanlılarındaydı.

İran Dışişleri’nden protesto gösterilerine ABD’nin sunduğu desteği boşa düşürmeye yönelik bir açıklama geldi. Dışişleri Sözcüsü Behram Kasımi, İran anayasasının kanuni yollardan dile getirilen demokratik istekleri desteklediğini söyledi. Tahran, Reşt, Meşhed, Şiraz, İsfahan, Hemedan  ve Kirmanşan kentlerine yayılan protestoların ardından bu kez yönetim yanlıları gövde gösterisi için sokaklara döküldü.Kasımi, İran’da demokratik isteklerin kanunlar çerçevesinde istenmesi ve talep edilmesinin mümkün olduğunu belirtti. İranlı sözcü, ABD’nin son 70 yılda İran’da darbeyi, eski rejimi, ‘zoraki savaş’ döneminde Saddam Hüseyin’i desteklemesini hatırlatarak, ‘’Amerikan yetkilileri büyük ve bilge İran milleti için fikir belirtecek durumda değiller” dedi.

”İran halkı, son günlerde bazı medeni isteklerini dile getirmek için kentlerde yapılan toplantıları ABD’li yöneticilerin fırsatçı bir şekilde desteklemelerini Amerikan hükümetinin riya ve hilesi olarak görmektedir” diye devam eden Kasımi, İran halkının Başkan Donald Trump ve diğer Amerikan yetkililerinin ucuz söylemlerine değer vermediğini dile getirdi.