İran'dan ABD'ye: ABD ordusuna IŞİD ile aynı muamelede bulunacak

İran Dışişleri Bakanlığı sözcüsü Behram Kasımi, ABD'nin İran Devrim Muhafızları'nın 'terör örgütleri listesine' alması halinde Tahran'ın buna 'sert, kararlı ve ezici' bir yanıt vereceğini söyledi.

İran'dan ABD'ye: ABD ordusuna IŞİD ile aynı muamelede bulunacak

İran Dışişleri Bakanlığı sözcüsü Behram Kasımi, ABD’nin İran Devrim Muhafızları’nın ‘terör örgütleri listesine’ alması halinde Tahran’ın buna ‘sert, kararlı ve ezici’ bir yanıt vereceğini söyledi.

Yarı resmi haber ajansı Tasnim’in aktardığına göre, düzenlediği basın toplantısında konuşan Kasımi “Umarız ABD bu stratejik hatayı yapmaz. Bunu yaparlarsa, İran’ın tepkisi sert, kararlı ve ezici olacak” dedi.

Bakanlığın açıklaması Financial Times’ın ‘konu hakkında bilgili bir kaynağa’ dayandırdığı haberinde ABD’nin Devrim Muhafızlarının ‘terör örgütleri listesine’ alınması da İran’a yönelik dahil bir dizi yaptırım getirmeyi düşündüğünü yazmasının ardından geldi.

‘ABD ORDUSUNA IŞİD’E DAVRANILDIĞI ŞEKİLDE DAVRANILACAK’

Devrim Muhafızları Komutanı Muhammed Ali Caferi de dün ABD’nin Devrim Muhafızları’nı ‘terör örgütleri listesi’ne dahil etmesi halinde İran’ın ‘ABD ordusuna IŞİD ile aynı muamelede bulunacağını’ söylemişti.

Bölgesel konularda müzakere yürütülürken İran üzerinde baskı kurmanın yanlış olduğunu vurgulayan Caferi “Eğer ABD hükümetinin Devrim Muhafızlığını terör örgütü ilan etmeyi düşündüğü aptallığı hakkındaki haber doğruysa, o zaman Devrim Muhafızları da ABD ordusunu özellikle Orta Doğu’da olamk üzere dünya genelindeki IŞİD ile aynı şekilde değerlendirecek” demişti.

‘ASKERİ ÜSLERİNİ İRAN FÜZELERİNİN MENZİLİNDEN ÇIKARMAK ZORUNDA KALACAKLAR’

Caferi “Geçmişte de söylediğim gibi, ABD’nin yaptırımlar konusundaki yeni yasası geçerse, bu ülke (ABD) üslerinin İran’ın füzelerinin 2.000 km’lik menzilinden çıkarmak zorunda kalacak” ifadelerini kullanmıştı.