İran: ABD'nin yeni Ulusal Güvenlik Stratejisi yalanlarla dolu

İran Meclis Başkanı Ali Laricani, Amerika Birleşik Devletleri’nin (ABD) yeni Ulusal Güvenlik Stratejisi’ne ilişkin değerlendirmelerde bulundu. Bugğn Türkiye, Rusya, Afganistan, Çin, ve Pakistanlı yetkililer ile Pakistan’da bir araya gelen Laricani, geçtiğimiz günlerde ABD Başkanı Donald Trump tarafından duyurulan “Önce Amerika” başlıklı yeni Ulusal Güvenlik Stratejisi’nde yer alan bazı başlıkların altını çizdi. “ABD KADAR KİTLE İMHA... View Article

İran: ABD'nin yeni Ulusal Güvenlik Stratejisi yalanlarla dolu

İran Meclis Başkanı Ali Laricani, Amerika Birleşik Devletleri’nin (ABD) yeni Ulusal Güvenlik Stratejisi’ne ilişkin değerlendirmelerde bulundu.

Bugğn Türkiye, Rusya, Afganistan, Çin, ve Pakistanlı yetkililer ile Pakistan’da bir araya gelen Laricani, geçtiğimiz günlerde ABD Başkanı Donald Trump tarafından duyurulan “Önce Amerika” başlıklı yeni Ulusal Güvenlik Stratejisi’nde yer alan bazı başlıkların altını çizdi.

“ABD KADAR KİTLE İMHA SİLAHINA SAHİP OLAN BAŞKA ÜLKE YOK”

Lacrani, “ABD ve müttefikleri, Irak ve Suriye’de IŞİD ve el-Kaide’yi tamamen ortadan kaldırdıklarını söylüyorlar. Öyle görünüyor ki bu ülkeler, Irak ve Suriye’de terörizmin yükselişine zemin hazırlarken uyuyorlardı.” dedi.

Bu metinlere göre, ABD’nin uyuşturucu çetelerini ortadan kaldırdığını iddia ettiğini söyleyen Lacirani, bunun gerçeği yansıtmadığını ve Afganistan’da NATO ve ABD müdahalesinden beri uyuşturucu üretiminin 45 kat arttığını belirtti.

Ayrıca, ABD’nin Kitle İmha Silahları ile mücadele ettiğini söylemesinin de gerçeği yansıtmadığını belirten Lacirani, dünya üzerinde ABD kadar Kitle İmha Silahına sahip olan başka bir ülke olmadığını ekledi.